Teleferikten 40 metre aşağı düşen "sarhoş" kayakçı hayatını kaybetti

29 yaşındaki adam bir pist işaretine saplandı

(Wikimedia Creative Commons)

"Sarhoş" bir kayakçı, Fransız Alpleri'nde bir teleferiğin penceresinden yaklaşık 40 metre aşağı düştükten sonra öldü.

Grenoble savcısı Eric Vaillant, 29 yaşındaki düşen adam ve 23 yaşındaki başka bir adamın, cumartesi akşamı kayak pisti kapanmadan hemen önce Deux Alpes'teki dağdan teleferikle inerken kendilerini videoya çektiklerini söyledi.

12 dakikalık yolculuk sırasında, 188 santimetre boyunda ve 100 kilogramdan daha ağır olan 29 yaşındaki adam, pleksi camdan pencereyi kırıp aşağı düşerek hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransız polisi The Independent'a, "İhtimallerden biri adamın tamamen sarhoş olması ve eğlenmek için kabinin pencerelerine doğru koşması" açıklamasını yaptı.

Grenoble savcılığı da adamın bir pist işaretine düştüğüne dair haberleri doğruladı ve polisten ölümünü araştırmasını istediğini belirtti.

Fransızca yayımlanan bir açıklamada Vaillant, "29 ve 23 yaşlarında sarhoş iki genç adam teleferikte eğleniyordu, 29 yaşındaki pleksi cam bariyeri geçti ve 40 metreden düşerek hayatını kaybetti. Olay, arkadaşı tarafından telefonla videoya çekildi" dedi.

Vaillant, tesisin müdürü olayla ilgili herhangi bir sorumluluğu reddettiği için teleferiğin müfettişler tarafından inceleneceğini söyledi.

Deux Alpes tesisi müdürü Fabrice Boutet, yayın kuruluşu BFM'ye "Bu kabinler 20 kişi için tasarlandı" dedi.

Ani frenlemenin veya başka bir şeyin neden olduğu hareket varsa, tüm kabin meydana gelebilecek herhangi bir şoka dayanacak şekilde tasarlandı… bu aptal kaza adamın ivmelenerek kendini pleksi cama atması nedeniyle yaşandı.

Olayı ilk haberleştiren, Grenoble merkezli Le Dauphiné libéré gazetesine göre, adam Jandri Express 1 kayak teleferiğinden düştü.

1985'te inşa edilen teleferik, deniz seviyesinden 2 bin 603 metre yükseklikte yaklaşık 1 kilometre boyunca saatte 1800 kişiyi taşıyabiliyor. Fransa'nın en yüksek kayak merkezi olan Les Deux Alpes, 3 bin 600 metrelik bir zirveye sahip.

Fransız Ulusal Dağ Güvenliği Gözlem Sistemine göre 2021-22 kayak sezonunda Fransız dağlarında toplam 12 kişi öldü.

45 binden fazla kişi yaralanmalar nedeniyle tedavi görürken, acil servisler yaklaşık 50 bin vakaya müdahale etti.

Sigorta şirketi Direct Line tarafından 2019'da yapılan araştırma, kayak tatillerindeki Britanyalıların günde binden fazlasının alkol tükettikten sonra kendilerini yaraladığını ve 3,8 milyon kişinin önceki 5 yılda kayak pistlerinde alkol kaynaklı yaralanmalar bildirdiğini öne sürdü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU