Sancar: İttifaklar içinde bazı tartışmalar bazı anlaşmazlıklar olabilir

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Göreceksiniz şu anda konuşulan sorunların hepsi en iyi sonuca bağlanacak şekilde çözülecektir" dedi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır'da Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı seçim beyannamesi buluşmasında konuştu.

Uzun süredir Türkiye’de ve bütün demokrasi güçleri arasında birlikteliği oluşturacak bir ittifak arayışında olduklarının altını çizen Sancar, "Adını büyük demokrasi buluşması ve ittifakı koymuştuk. Bu yolda önemli çalışmalar yapıldı, adım adım ilerlendi ve nihayet önemli sonuçlara ulaşıldı. Daha önce Emek ve Özgürlük İttifakı bu çalışmaların bir ürünüydü. Burada Kürdistan’da Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı için de ciddi emek sarf edildi, özveriler karşılığını buldu. Bu değerli ittifak inşa edilmiş oldu" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İttifak, farklı güçleri bir temelde ve hedefte bir araya getirmek demektir"

14 Mayıs seçimlerini "tarihi" olarak değerlendiren Sancar şöyle devam etti:

Eğer güçlerimizi birleştirirsek, eğer ortak mücadeleyi özgürlük, eşit yurttaşlık, demokrasi ve yerinden yönetim hedefine doğru birlikte büyütürsek sonuç alma şansımız da o kadar yüksek olacaktır. İnanıyorum ki oluşturduğumuz tüm ittifaklar Türkiye’de demokrasiyi gerçek anlamda inşa etme bu ülkede yaşayan bütün inançların ve halkların eşitliğini ve özgürlüğünü sağlama hedefini mutlaka yakalayacaktır.

Elbette bazı sorunlar olabilir, ittifaklar içinde bazı tartışmalar bazı anlaşmazlıklar olabilir. Bu doğaldır çünkü ittifak demek farklı güçleri bir temelde ve hedefte bir araya getirmek demektir. Önemli olan sorunları yoldaşlık ve ortak mücadele iradesi çerçevesinde çözüme kavuşturmak ve en yüksek başarıyı elde edecek formülleri oluşturmaktır. Bizler bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Göreceksiniz bu sorunlar şu anda konuşulan sorunların hepsi en iyi sonuca bağlanacak şekilde çözülecektir. Kimsenin karamsarlığa veya kaygıya düşmesine gerek yok.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU