Adalet Bakanlığı, FETÖ mensuplarını iade etmeyen ülkelere teknik heyet göndermeye hazırlanıyor

Adalet Bakanlığı bürokratları özellikle Avrupa’da hükümet değişikliği yaşanan ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeyi ziyaret ederek adli makamlar tarafından hazırlanan dosyaları ilgili makamlara iletecek

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanlığı, FETÖ mensuplarının iadeleri konusunda yeni bir çalışma yapıyor.

İade taleplerini güncelleyen Bakanlık bürokratları, özellikle Avrupa’da hükümet değişikliği yaşanan ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeyi ziyaret ederek adli makamlar tarafından hazırlanan dosyaları ilgili makamlara iletecek. FETÖ mensuplarının "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla Türkiye’ye iade edilmeleri bir kez daha istenecek.

Bakan Gül: FETÖ ile mücadelede hukuktan hiçbir zaman taviz vermedik

Dışişleri Bakanlığının 3-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği 11. Büyükelçiler Konferansı’nda da konu gündeme geldi. Konferansta bir konuşma yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin faili olan FETÖ’den hesap sorulurken hukuktan hiçbir zaman taviz verilmediğini belirterek “Kırmızı bültenle aranan terör örgütü mensuplarının Interpol aramalarından çıkarılması kabul edilebilecek bir durum değildir” dedi. 

Toplantının basına kapalı bölümünde ise Bakan Gül, sonuçlandırılan 267 fiili darbe yargılamasında bin 216’sına ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere 3 bin 803 sanığa hapis cezası verildiğini, 2 bin 621 kişinin ise beraat ettiğini hatırlatarak büyükelçilerden görev yaptıkları ülkelerde Türkiye’nin FETÖ ile hukuk içerisinde kalınarak mücadele ettiğinin anlatılmasını istedi. 

FETÖ mensuplarının iade talepleri güncelleniyor 

Bakan Gül, büyükelçilere hitabında FETÖ mensuplarının iadelerinin güncellenmesi amacıyla Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bünyesinde teknik bir heyetin kurulabileceğine işaret etti. Adalet Bakanlığı bürokratlarının konuyla ilgili çalışmaları tamamlanmak üzere... Teknik heyetin özellikle Avrupa’da hükümet değişikliği yaşanan ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeyi ziyaret etmesi ve Türkiye’nin FETÖ mensuplarının iade talebini bir kez daha tekrarlaması bekleniyor. İadesi istenen isimler "terör örgütü üyeliği" ile suçlanacak. 

94 ülkeden 618 FETÖ’cünün iadesi istendi

Bu arada şimdiye kadar Türkiye’deki adli makamlar tarafından hazırlanan dosyalar 94 ülkeye gönderilerek 618 FETÖ mensubunun iadesi istendi, 54 ülkeye 154 sanık hakkında da tutuklama talebi iletildi. 23 ülkedeki 109 FETÖ’cünün sınır dışı edilme yoluyla Türkiye’ye iadelerinin sağlandığı, Interpol’ün ise Türkiye’nin 470 FETÖ mensubu hakkındaki kırmızı bülten ile arama taleplerinin hiçbirine olumlu cevap vermediği öğrenildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU