YSK: Erdoğan'ın adaylığına yönelik itirazlar reddedildi, seçime 4 adayla gidilecek

Yener yaptığı açıklamada, "Kılıçdaroğlu, İnce, Erdoğan ve Oğan'ın kesin aday listesinde olmasına karar verilmiştir" dedi

Fotoğraf: AA

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve TBMM seçimleri ile açıklamalarda bulundu.

Millet Partisi'nin, kendi partisinin ismini kullandığı için Millet İttifakı ile ilgili yaptığı itirazın değerlendirildiğini belirten Yener, oy çokluğuyla ismin kullanılmaması talebinin reddine karar verildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı adayları ile ilgili yapılan itirazların da değerlendirildiğini belirten Yener şunları kaydetti:

Kılıçdaroğlu'nun, Muharrem İnce'nin ve Erdoğan'ın geçici aday listesinde yapılan itirazları bulunmuştur. Kurulumuz her 3 adaya yönelik olarak yapılan itirazları değerlendirmiş ve değerlendirme sonucunda 77. 101. 116 maddeleri ve 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı seçimi kanunu birlikte değerlendirilmiş, ve yapılan değerlendirme sonucunda oy birliğiyle her üç adayın adaylıklarına yönelik itirazın reddine karar verilmiştir. Kılıçdaroğlu, İnce, Erdoğan ve Oğan'ın kesin aday listesinde olmasına karar verilmiştir. Karar Resmi Gazete'ye gönderilecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU