Trump'tan geri vites: Büyük jüriye çok saygı duyuyorum

Eski ABD Başkanı, "bu büyük jüriye ve belki de bir bütün olarak büyük jüri sistemine çok saygı duymaya başladığını" söyledi

(Evan Vucci/AP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social'da büyük harflerle yüksek perdeden konuşarak onun adına yapıldığı iddia edilen sus payı ödemelerini inceleyen büyük jüriye "çok saygı duymaya başladığını" söyledi. Ödemeler 2016 seçim kampanyası sırasında, o dönem aday olan Trump'la daha önce ilişki yaşadığını öne süren kadınlara yapılmıştı.

Trump, çarşamba sabahı "BU BÜYÜK JÜRİYE ve HATTA BELKİ DE BİR BÜTÜN OLARAK BÜYÜK JÜRİ SİSTEMİNE ÇOK SAYGI DUYMAYA BAŞLADIM" diye yazdı.

KANITLAR BENİM LEHİME O KADAR EZİCİ & SON DERECE PARTİZAN VE NEFRET DOLU BÖLGE BAŞSAVCISI AÇISINDAN O KADAR GÜLÜNÇ DERECEDE KÖTÜ Kİ BÜYÜK JÜRİ DURUN, DİYOR, BİZ ÇOĞU BÜYÜK JÜRİNİN SANILDIĞI GİBİ NOTER DEĞİLİZ, KANIT ÜSTÜNLÜĞÜNE KARŞI YA DA HEPSİ DE BURADA BİR DAVA OLMADIĞINI SÖYLEYEN ÇOK SAYIDAKİ HUKUK UZMANINA KARŞI OY KULLANMAYACAĞIZ. BU HASTALIKLI CADI AVINI HEMEN BIRAKIN!

WNBC'ye göre, yapıldığı iddia edilen sus payı ödemelerinin kanıtlarını inceleyen büyük jürinin, bir iddianame sunulması gerekip gerekmediğine dair oylamayı bu hafta gerçekleştirmeyeceği bildirildi.

Jürinin çarşamba günü toplanmayacağı ve perşembe günü diğer soruşturmalara ilişkin kanıtları dinleyeceği bildiriliyor. Yani eski başkomutanın akıbetine ilişkin kararın bu hafta verilmesi pek olası değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kongre'deki Cumhuriyetçiler ve eski ABD Başkanı, Manhattan Bölge Başsavcısı Alvin Bragg'in bürosuna ağır eleştiriler yöneltiyor.

Soruşturmadaki ana mesele, Trump'ın o dönemki iş bitiricisi Michael Cohen'in porno oyuncusu Stormy Daniels'a yaptığı 130 bin dolarlık ödeme. Cohen, daha sonra kampanya finansmanı yasalarını ihlal ettiği tespit edilince hapse girmişti.

Trump ve Kongre'deki Cumhuriyetçiler soruşturmanın siyasi motivasyonlu olduğunu savunmuştu.

Önceki haftalarda büyük jürinin, Cohen'in 130 bin dolarlık ödemesiyle bağlantılı olarak Trump'ın muhtemel iddianamesi hakkında karar vermeye yaklaştığı bildirilmişti. Bu haber Trump'ın tutuklanacağını iddia etmesine yol açtı ki bu henüz gerçekleşmedi.

Donald Trump'ın Cohen ve Hope Hicks gibi eskiden yakın olduğu isimler büyük jüriye ifade verdi. Trump, soruşturma bitiş çizgisine yaklaşırken ifadeye çağrıldı.

Trump destekçilerinin muhtemel protestolarına hazırlanan kolluk kuvvetleri, iddianamenin beklendiği New York Yüksek Mahkeme Binası'nda yoğun bir varlık gösteriyor ama Trump'ın halka yaptığı direniş çağrısına rağmen henüz bir protesto gerçekleşmedi.

İddianamenin zamanlaması belirsizliğini korurken, kitlesel bir protestonun gerçekleşmesi pek olası görünmüyor.

Trump, çok sayıda yasal sıkıntıyla Florida'daki özel mülkü ve kulübü Mar-a-Lago'dan mücadele ediyor.

Eski ABD Başkanı, Georgia'daki 2020 seçim sonuçlarını tersine çevirme girişiminin ardından bu eyalette de soruşturma altında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU