VİDEO | Meksika'da 38 kişinin öldüğü göçmen merkezi faciasında gardiyanların kapıları açmadan çıktığı ortaya çıktı

Olayla ilgili yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerinde gardiyanların kilitli tutulan göçmenleri binada bırakarak kaçtıkları görülüyor

Yetkililer sınır dışı edileceğini öğrenen göçmenlerin kendi yataklarını ateşe verdiklerini öne sürdü (noticias26elpaso/Instagram)

Meksika'nın ABD sınırında bulunan Ciudad Juarez kentinde düzensiz göçmenlerin tutulduğu bir gözaltı merkezinde pazartesi akşam saatlerinde çıkan yangın en az 38 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Merkezdeki kameralardan elde edilen görüntülerde, görevli gardiyanların yangının ardından gözaltında bulunan kişileri serbest bırakmadan binayı terk ettikleri görüldü.

İki gardiyanın, kilitli hücreden çıkmaya çalışan iki göçmene hiç bakmadan gözaltı merkezinden çıktıkları anlaşıldı.

Olayda binada bulunan 68 göçmenden en az 38'i hayatını kaybetti. Kurtulanlardan 28'inin ağır yaralı olduğu açıklandı.

Yetkililer Guatemala, Honduras, Venezuela ve El Salvador'dan gelen göçmenlerin sınır dışı edileceklerini öğrenince kendi yataklarını ateşe verdiğini söyledi.

Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador, "Bunun böyle bir felakete neden olacağını asla düşünmediler" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yangın başladığı sırada eşinin serbest bırakılması için karakolun önünde beklediğini belirten Viangly Infante Padrón, "Her yerde duman vardı. Dışarı çıkanlar sadece kadınlar ve göç yetkilileriydi. İtfaiye gelene kadar erkekleri bırakmadılar" dedi.

Padrón, eşinin kendini suya batırarak ve kapıya yüklenerek kurtardığını söyledi.

23 yaşındaki Venezuelalı Katiuska Márqudez ise üvey kardeşinin kurtulup kurtulmadığını bilmediğini belirterek, "Ölü mü diri mi bilmek istiyoruz. Onları nasıl dışarı çıkarmazlar?" diye konuştu.

Márquez, kardeşi ve kendisinin pazartesi günü ABD'ye yaptıkları sığınma başvurusunun yanıtını beklerken 20 kişiyle birlikte gözaltına alındığını belirtti.


Independent Türkçe, AP, NY Post

DAHA FAZLA HABER OKU