Emek ve Özgürlük İttifakı'nda uzlaşma: Seçime aynı çatı altında girilecek

Bildiride, cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak tutumun "en kısa zamanda" açıklanacağı belirtildi

Fotoğraf: ANKA

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleri Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi deprem ve sel felaketleri, derinleşen krizler, cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri gündemiyle toplandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, ittifak bileşenlerinden Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Genel Sekreteri Emre Öztürk, Parti Sözcüsü Özge Akman, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu üyeleri Perihan Koca ve Juliana Gözen, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Sözcüsü Barış Kayaoğlu, yöneticileri Erdal Ataş ve Dilşat Cambaz Kaya, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Eş Genel Başkan Yardımcıları Tayip Temel, Tuncer Bakırhan ve Sultan Özcan katıldı.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak girme kararı alındığı belirtilerek şunlar aktarıldı:

Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir seçimin arifesindeyiz. Toplumun beklentilerini umuda çevirecek, demokratik ve özgür bir geleceği inşa edecek tarihsel ve siyasal sorumluluğumuzun bilinciyle;

Mücadele ittifakı olarak başlattığımız süreci, genişleyerek bir seçim ittifakı haline de getirmek üzere bir irade ortaya çıktı. Seçime, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak girme kararı alındı. Teknik çalışmalarda HDP başta olmak üzere ittifakın bileşeni olan tüm güçlerin kazanımlarını koruyup geliştirecek yol ve yöntemler esas alınacak.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında bugün yürüttüğümüz tartışma neticesinde oluşan ortak tutumumuzu en kısa zamanda bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşma kararı aldık” denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU