Ekvador Devlet Başkanı, kayınbiraderi hakkında soruşturma başlatılmasını istedi

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları ciddileşen Ekvador Devlet Başkanı Lasso, kayınbiraderi ve iki polis generali hakkında soruşturma başlatılmasını istedi

Arnavutluk mafyasının Ekvador Devlet Başkanı Lasso'nun seçim kampanyası 1,5 milyon dolar bağış yaptığı iddia ediliyor (Reuters)

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, başsavcılıktan kayınbiraderi Danilo Carrera ve iki polis generali hakkında yolsuzluk soruşturması başlatmasını istedi.

Ekvador Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Lasso, hiçbir zaman El Gran Padrino (Büyük Mafya Babası) ismi verilen soruşturmada açığa çıkan polis raporundan haberdar olmadığını belirtti.

Soruşturmada Lasso'nun kayınbiraderi Danilo Carrera'nın kamu şirketlerindeki pozisyonları ve sözleşmeleri satan bir şebekenin başında olduğu açığa çıkarılmıştı. Polis raporunda ayrıca Carrera'nın, uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı Ruben Cherrez'le de çok yakın olduğu öne sürülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekvador medyasında yer alan haberlerde, Guillermo Lasso'nun 2021'deki seçim kampanyasına Arnavutluk mafyasının 1,5 milyon dolar bağışladığı iddiasının da polis raporunda olduğu ifade edildi.

Ekvador ortaya çıkan polis raporunu konuşurken, La Posta isimli internet sitesi polis generalleri Mauro Vargas ve Giovanni Ponce ait ses kayıtlarını yayımladı. Kayıtlarda iki generalin, devlet başkanının zarar görmemesi için, hükümete yakın isimlerin uyuşturucu kaçakçılarıyla da yakın olduğuna ilişkin polis raporunu saklamayı tartıştıkları konuşmanın olduğu belirtildi.

Azil süreci başlayabilir

Ekvador'da iddiaları araştıran Yasama Komitesi'nin başkanı Viviana Veloz, Lasso'nun polis raporundan haberdar olduğunu ve herhangi bir adım atmadığını söyledi.

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso'nun Yolsuzlukla Mücadele Sekreterliği tarafından hazırlanan ve hükümet içerisindeki yolsuzlukları işaret eden başka bir rapor hakkında bilgilendirildiği ancak Lasso'nun raporun gizli tutulması talimatı verdiği öne sürüldü.

Ekvador Parlamentosu peş peşe yaşanan skandalların ardından Guillermo Lasso hakkında azil süreci başlatmayı değerlendiriyor. Suçlamaları araştıran yasama komisyonu nihai raporunda kamu yönetimi ve devlet güvenliğine ilişkin suçlar nedeniyle Lasso'nun azledilmesi gerektiğini bildirdi.


Independent Türkçe, Telesur, Ecuador Times

DAHA FAZLA HABER OKU