Malatya’da şimdiye kadar 350 bin kişiye sıcak yemek dağıtan Saadet Partisi’nin aşevi valilik kararıyla kapatılıyor

Saadet Partisi İl Başkanı Canbay: "Vali yardımcısı ‘burayı 2 saat içinde boşaltın' dedi. Hoş olmayan bir tavırdı. Aşevini ramazanın sonuna kadar açık tutmayı planlıyorduk"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la birlikte aşevini ziyaret etmişti

Malatya Valiliği, Saadet Partisi'nin destekleriyle şehirde kurulan aşevinin kapatılmasını istedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 11 Mart'ta aşevini ziyaret etmiş ve burada bir basın açıklaması yapmıştı.

Günde 10 bin kişiye sıcak yemek çıkartılan aşevine, Saadet Partisi'nin dışında Anadolu Gençlik Derneği, Cansuyu ve Yeniad da destek veriyor.

 

mustafa canbay .jpeg
Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay


Vali yardımcısı, "burayı 2 saat içinde boşaltın" dedi

Konuyla ilgili Independent Türkçe'ye konuşan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, çadır aşevini depremin ikinci günü kurduklarını belirterek, "Bugün (14 Mart) saat 14.00'da bir vali yardımcısı 'burayı 16.00'a kadar derhal boşaltın' gibi bir tavırla geldi. Nedenini sorduğumuzda da buraya konteyner çarşı kurulacağını söylediler" dedi.

O sırada içeride yemek yiyenlerin olduğunu da kaydeden Canbay, "Kararı duyan bazı vatandaşlar ‘Karnımızı doyursunlar ondan. Sonra kaldırsınlar' diye tepki gösterdi. Akşam yemeği hazırlanmıştı. Ricamız üzerine ‘Hadi akşam yemeğinizi de dağıtın, sonra kaldırın' dediler. 2 gün müsaade edersin biz de yeni yer bulmaya çalışırız. Ama hoş olmayan bir tavırla, 2 saat içinde boşaltmamızı istediler, tepkimiz bu tavra" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'nun ziyaretiyle ilişkili olduğunu çağrıştırıyor"

Canbay, kapatma kararının Kılıçdaroğlu'nun burayı ziyaret etmesiyle ilgili olup olmadığına ilişkin soruya, "İlişkili olup olmadığını söyleyemem ama bu tavır bana ilgili olduğunu çağrıştırıyor" diye yanıt verdi.

Malatya'nın merkezinde neredeyse bütün dükkanların kapandığını, şehirde yaşayanların temel ihtiyaçlara ulaşamadığını ifade eden Canbay, "açık lokanta yok, fırınların yüzde 90'ı kapalı. İnsanların bu alevlerine ihtiyaçları var. Zaten ihtiyaçları var ki kapatılma kararını duyanlar tepki gösterdi. Önümüz ramazan, biz ramazanın sonuna kadar açık tutmayı düşünüyorduk" ifadelerini kullandı.

Canbay, aşevinin depremin ilk günlerinden bu yana 350 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdığını söyledi.

Karamollaoğlu'ndan tepki

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, valiliğin kararına tepki gösterdi.

Karamollaoğlu paylaşımında, "Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin" ifadelerini kullandı.
 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU