Suudi Arabistan'daki bir eve düzenlenen operasyonda çita, kurt ve piton bulundu

Ciddi yaptırımlara rağmen vahşi hayvanlar besleniyor

36 milyona yakın kişinin yaşadığı ülkeden yırtıcı hayvanlarla ilgili haberler gelmeye devam ediyor (Ulusal Yaban Hayatı Merkezi)

Suudi Arabistan'daki Ulusal Yaban Hayatı Merkezi, 9 Mart'ta yaptığı paylaşımda, ülkedeki güvenlik güçlerinin bir eve yaptığı baskını duyurdu.

Hayvanların fotoğraflarının da yer aldığı tweet'te birer çita, Arap kurdu ve pitonun ele geçirildiği, bunlara sahip olan bir erkeğin de gözaltına alındığı açıklandı. 

Sosyal medyada yapılan yorumlarda pek çok kişi, vahşi hayvanların elverişsiz koşullarda yaşamasını kınayarak operasyonu övdü.


Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Gulf News'in haberine göre, bu kişinin bu hayvanlara nasıl sahip olduğu henüz bilinmiyor. 

Ulusal Yaban Hayatı Merkezi, hayvanlara gerekli tıbbi müdahalenin yapıldıktan sonra onların yakınlardaki bir barınağa nakledildiğini de bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2021'de bir aslanın bakıcısını başkent Riyad'da öldürmesi üzerine Suudi Arabistanlı yetkililer yırtıcı hayvanın yasalara aykırı biçimde beslenmemesi uyarısında bulunmuştu. 

Nesli tükenmekte olan hayvanların beslenmesi ve sergilenmesi ülkede yasak. Bu kanunların ihlali durumunda 10 yıla kadar hapis ve 30 milyon Suudi Arabistan riyali (yaklaşık 151 milyon Türk lirası) para cezası verilebiliyor. 

Ancak tüm bunlara rağmen son yıllarda evde beslenmesi beklenmeyen pek çok hayvan sosyal medyada görüldü. 

Geçen hafta ülkenin doğusundaki el-Cubeyl ilinde yer alan bir yerleşim bölgesinde Arap tilkisi saptanmıştı. Yakalanan hayvan sağlık kontrollerinden sonra beslenerek doğal yaşam alanına bırakılmıştı. 

Ocak'ta da el-Zülfi ilindeki bir bahçede dolaşan bir kurdun görüntüsü sosyal medyada yayılmıştı. 

Geçen senenin mart ayındaysa bir otomobilin çarptığı tahmin edilen yaralı bir aslanın görüntüleri viral olmuştu. 

Diğer yandan 2030 Vizyonu'nu açıklayan ülke, bu çerçeveyle uyumlu olarak antilop, ceylan ve dağ keçisi gibi hayvanları yeniden doğaya yerleştirme çalışmalarına başladı.

 

Independent Türkçe, Gulf News, Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU