James Cameron, Oscar alırken pantolonunun düşmek üzere olduğunu anlattı

Terzisi, yönetmeni Akademi Ödülleri gecesi ekmiş

23 Mart'ta Tapınak Oditoryumu'nda düzenlenen 70. Akademi Ödülleri'nde, Titanik'le En İyi Yönetmen ödülünü kazanan yönetmen James Cameron, Oscar'ını kaldırıyor (AFP)

James Cameron, 1998'deki Akademi Ödülleri'nde yaşadığı, kıyafetinden kaynaklanan utanç verici problemi anlattı.

Kanadalı yönetmen 1997 yapımı destansı aşk filmi Titanik'le (Titanic) En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Film Kurgusu ödüllerini kazanmıştı.

The Independent'ın 2023 Akademi Ödülleri'yle ilgili canlı gelişmeleri paylaştığı sayfasını buradan takip edebilirsiniz.

Öte yandan The Hollywood Reporter'a konuşan Cameron, tören gecesi terzisisinin kendisini ortada bıraktığını söyledi.

Cameron, "[O dönemki eşi] Linda'nın [Hamilton] elbisesinin askısı koptuğundan askının koptuğu yeri tutmaya çalışıyordum" diye anlattı.

Ve smokinim son saniyede bitmişti. Akademi Ödülleri törenine gitmeden önce terzinin bizimle Four Seasons'ta buluşması gerekiyordu. Terzi hiç gelmedi ve pantolonum 7-8 santim geniş geliyordu. Bir elimle pantolonumu tutarken, diğer elimle de Linda'nın elbisesini tutuyordum. Rezalet gecemiz böyle geçti.

Başarılı yönetmen En İyi Kurgu ödülünü almak üzere sahneye ilk çağrıldığında pantolonunun sorun yaratacağının fark ettiğini söyledi. Cameron, "'Ah, s*çtık' diye düşündüm. 'Yaklaşık bir milyar kişinin karşısına çıkmam gerekiyor ve pantolonumu tutuyorum.' Bunların ortasında konuşmanızı hatırlamaya çalışın" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cameron, 2023 Akademi Ödülleri'nde, bu kez Avatar'ın devam filmi Suyun Yolu'yla (The Way of the Water) bir kez daha En İyi Film dalında aday gösterildi.

2009 tarihli ilk Avatar üç kategoride (En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Film Kurgusu) aday gösterilmiş fakat bunlardan hiçbirini kazanamamıştı.

Cameron bu yıl The Banshees of Inisherin, Elvis, Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once), Fabelmanlar (The Fabelmans), Tár, Top Gun: Maverick, Hüzün Üçgeni (Triangle of Sadness) ve Women Talking'e karşı yarışıyor.

The Independent'ın hazırladığı, adayların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kısa süre önce Titanik'in tartışmalı sonu hakkında konuşan Cameron, tahta parçasının üstünde kalsaydı Jack'in "yaşayabileceğini" itiraf etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU