Selvi: Bakanlar aday olacak mı?

"AK Parti’de bakanların milletvekili olması yönünde bir eğilim var"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’de bakanların milletvekili olması yönünde bir eğilim olduğunu söyledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün 14 Mayıs seçimi için kararname yayımlayacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidar partisinin milletvekili adayları konusunda bilgi veren Selvi, şunları yazdı:

AK Parti’de bakanların milletvekili olması yönünde bir eğilim var. Bakanlar illerinde liste başı olacak. Geçen seçimde Mevlüt Çavuşoğlu, Süleyman Soylu, Abdulhamit Gül ve Berat Albayrak milletvekili seçilmiş ancak Kabine’ye girince milletvekilliğinden istifa etmişti. Bakanların milletvekili adayı olmak için istifa etmesine gerek yok. Bakanlar seçildikten sonra tekrar Kabine’ye girerlerse milletvekilliğinden istifa edecekler.

Üç dönem boyunca AK Parti’de milletvekilliği yapanlara dair de gelişmeleri aktaran Selvi, şu ifadeleri kullandı:

AK Parti’de üç dönemlikler var. 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem milletvekillerinin özlük hakları oluşmadığı için bir dönem olarak kabul edilmiyor. Buna rağmen AK Parti’de üç dönemlik 52 milletvekili var. Binali Yıldırım, Hayati Yazıcı, Hamza Dağ, Ali İhsan Yavuz gibi partinin ağır topları üç dönemlikler arasında yer alıyor. Dört ve beş dönemliklerle birlikte bu sayı 72’ye çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç dönem kuralının işletileceğini söyledi. Belki bir-iki isim için istisna olabilir deniliyor.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU