Maraş depremleri sonrası AB'nin düzenleyeceği Uluslararası Bağışçılar Konferansı, Türkiye'nin isteğiyle ertelendi

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, toplantının Ankara'nın talebiyle TDT Zirvesi nedeniyle ertelendiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Türkiye'deki 6 Şubat Maraş depremlerin ardından Avrupa Birliği'nin 16 Mart'ta düzenlemeyi planladığı Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nın aynı tarihte Ankara'da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi gerekçe gösterilerek Türkiye'nin isteğiyle ertelendiği ortaya çıktı. 

T24'ten Metin Kaan Kurtuluş'un haberine göre, CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, aldığı bilgilere göre toplantının Ankara'nın talebiyle TDT Zirvesi nedeniyle ertelendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Toplantının bir gün bile geciktirilmemesi gerektiğini" vurgulayan ve Türkiye'nin ilk depremlerin meydana geldiği 6 Şubat'ta acil yardım çağrısında bulunduğuna dikkat çeken Çakırözer, "Dünya Bankası 100 milyar dolardan fazla acil yardım ihtiyacından söz ediyor. Deprem bölgesinde hâlâ çadır bulamayan insanlar var. Böyle bir erteleme kararı, ciddiyetten uzaktır" diye konuştu. 

T24'e konuşan Dışişleri kaynakları ertelenen AB konferansının bir hafta sonra yapılmasının "muhtemel" olduğunu, ancak kesin bir tarihin henüz belirlenmediğini ifade etti. Çeşitli kaynaklar, konferans için takvim belirlenmesi hakkında çalışmaların sürdüğünü vurguladı. 

Ayrıca diplomatik kaynaklar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, konferansın hazırlıkları için Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Komisyon Üyesi Olivér Várhelyi ile temas halinde olduğunu belirtti

Konferansı'nın ertelenmesiyle ilgili Avrupa Birliği veya Dışişleri Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama yapılmadı. 

 

T24
 

DAHA FAZLA HABER OKU