Altan Öymen: Mutlu sona HDP'yi yok sayarak ulaşılamaz

"Aklın yolu, HDP'nin bir siyasi parti olarak varlığının unutulmaması ve bunun gereğinin yapılmasıdır"

Fotoğraf: AA

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, “Mutlu sona HDP'yi yok sayarak ulaşılamaz. Aklın yolu, HDP'nin bir siyasi parti olarak varlığının unutulmaması ve bunun gereğinin yapılmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, elbette bu gerçeğin de bilincindedir” dedi.

T24 yazarı Hasan Cemal, bugünkü köşe yazısında Altan Öymen’in Türkiye siyasetindeki son gelişmelerle ilgili yorumlarına yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna göre Öymen’in ifadeleri özetle şöyle:

Sayın Kılıçdaroğlu'nda birleştirme ve uzlaşma yeteneğinin varlığı apacık ortada. Kaç kere sergiledi bu becerisini. Büyük Adalet Yürüyüşü'nde kimseyi ayırt etmeden herkes için hak, hukuk, adalet diyerek kitlelerle birlikte Ankara'dan İstanbul'a günlerce yürüdü. Belediye seçimlerinde büyük şehirleri İstanbul'u, Ankara'yı, Adana'yı, Mersin'i Erdoğan'ın elinden alan uzlaşmaları, perde arkasında kuyumcu titizliğiyle ören de Kılıçdaroğlu'ydu.

O gece Ankara'da, Saadet Partisi'nin, Halk Partisi'nin önünde toplanan kalabalıklar heyecanla dalgalanıyordu. Gözler yaşlıydı, ağlayanlar vardı. Çünkü, Meral Hanım'ın çıkışının Erdoğan-Bahçeli ikilisinin işine yarayacağının farkındaydılar. Unutulmasın: Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı ilan eden Millet İttifakı'nın mimarı da yine CHP lideridir.

Şimdilik her şey iyi gidiyor. Ancak şunu iyi bilelim: Mutlu sona HDP'yi yok sayarak ulaşılamaz. Aklın yolu, HDP'nin bir siyasi parti olarak varlığının unutulmaması ve bunun gereğinin yapılmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, elbette, bu gerçeğin de bilincindedir.

 

T24


 

DAHA FAZLA HABER OKU