Putin'e yakınlığıyla tanınan oligark Deripaska: Rusya'nın parası seneye kadar dayanmaz

"Daha şimdiden paramızı almak için bizi tehdit etmeye başladılar"

Putin'in geçen yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşta çatışmalar sürüyor (Reuters)

Rus oligark Oleg Deripaska, yabancı yatırımcı bulamaması halinde Rusya'nın parasının seneye biteceğini öne sürdü.

Sibirya'da perşembe günü düzenlenen Krasnoyarsk Ekonomi Forumu'nda konuşan Deripaska, Kremlin'in "dost ülkelerden" yatırım alamaması halinde parasız kalacağını iddia etti.

Dünyanın en büyük ikinci alüminyum üreticisi Rusal'ın kurucusu Deripaska, "Seneye para çoktan bitmiş olacak. Yabancı yatırımcılara ihtiyaç duyacağız" ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oligark, özellikle Ukrayna savaşında Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ülkede ekonomik durumun halihazırda kötü olduğunu savunarak, "Bu yüzden daha şimdiden paramızı almak için bizi tehdit etmeye başladılar" dedi.

Konuşmasında bahsettiği "dost ülkelerin" hangileri olduğunu söylemeyen Deripaska, şu ifadeleri kullandı: 

Bir Avrupa ülkesi olduğumuzu düşünüyorduk. Bundan sonra gelecek 25 yılda Asya'yla geçmişimiz üzerine daha fazla düşüneceğiz.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan Deripaska, 24 Şubat'ta başlayan savaşın ardından 4 gün sonra barış çağrısında bulunmuştu.
 

oleg deripaska.jpg

Forbes'a göre Rus oligarkın 2,9 milyar dolarlık serveti var (Reuters)


55 yaşındaki oligark, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhak etmesinin ardından ABD tarafından 2018'de yaptırım listesine alınmıştı. Ukrayna savaşındaysa ABD'nin yanı sıra Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği tarafından da kendisine yaptırım uygulandı. Bunun üzerine Deripaska'nın 73 metrelik lüks yatı Fethiye'ye bağlı Göcek'e demirlemişti.



Independent Türkçe, Guardian, Bloomberg, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU