CHP'den ilişiği kesilen Yaşar Okuyan konuştu: İYİ Parti çevreleri görüşmeden rahatsız olmuş, ortalığı karıştırmışlar

Meral Akşener ile ilgili elinde belgeler olduğu iddiasında bulunan Yaşar Okuyan'ın, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından İYİ Parti'den gelen tepkiler üzerine CHP'den ilişiği kesildi. Okuyan, kararı Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Yaşar Okuyan, Kılıçdaroğlu ile dünkü görüşmesinin ardından bugün CHP'den ilişiği kesildi.  Paylaştığı yukarıdaki fotoğrafın eski olduğu iddia edildi / Fotoğraf: @yasarokuyan

Bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Anavatan Partisi'nde de siyaset yaptı.

Siyasette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve milletvekili olarak görev aldı.

Birkaç defa parti değiştirdi. 

En sonunda geldiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olmuştu. 

Bugün itibarıyla CHP ile ilişiği kesildi. CHP'nin sosyal medya hesabında, "Sayın Yaşar Okuyan'ın partimiz ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri yer aldı. 

Hemen ardından bu defa Yaşar Okuyan'ın istifa dilekçesi geldi. 

Okuyan, "Üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden birtakım çevrelerin Altılı Masa görüşmelerine ve CHP'ye zarar vermek amacıyla başlattıkları karalama kampanyasına alet olmamak üzere istifamın kabulünü ve gereğini arz ederim" ifadelerine yer verdi istifa dilekçesinde. 

Bu gelişmeye bazı sözler ve verilen fotoğrafın paylaşılmasıyla gelindi.

Öncelikle eski bakan ve milletvekili "kurt" siyasetçi Okuyan, bir süre önce katıldığı bir televizyon programında Meral Akşener'le ilgili olarak İYİ Parti kanadında tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Okuyan, "O masayı dağıttığı anda Sayın Meral Akşener ile ilgili bizim de ben ve benim neslimin söyleyecekleri var. Belgeler ve dosyalar var" demiş ayrıca "Sayın Kılıçdaroğlu'na dosyayı masa kurulurken söyledim. 3 gün önce de hatırlattım. Ve ona Meral Hanım'la ilgili bir dosya verdim. Dosyayı Kılıçdaroğlu kullanmayacak ben kullanacağım" demişti. 

Ancak Kılıçdaroğlu, Okuyan'ın bu iddiasını yalanladı.

 

 

Kılıçdaroğlu ile görüşmesi İYİ Parti'den tepki çekti

Yaşar Okuyan, dün Twitter hesabından "Bugün CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yarım saati aşan bir süre TBMM'deki CHP grup odasında görüştük. Deprem ve seçimleri ele aldık" yazılı bir mesaj ve birlikte çekilmiş iki fotoğraf paylaştı. 

Bu durum üzerine İYİ Parti'den peş peşe tepkiler geldi.

 

 

Yapılan paylaşımlarda Okuyan'a tepki, CHP'ye de sitem vardı

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu yalancının genel başkanıma iftirası ortada dururken, bu görüntüyü kabul etmiyorum" dedi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Okuyan'ın paylaştığı fotoğrafların da eski olduğu öne sürüldü.

Fotoğrafta Kılıçdaroğlu, kırmızı kravatlı görünürken, dün grup toplantısında koyu mavi renkli bir kravatla görülüyor.

 

akşener.jpg
Okuyan'ın Akşener'le ilgili açıklamalarına İyi Parti tepki gösterdi

 

"İYİ Parti çevreleri görüşmeden rahatsız olmuş, ortalığı karıştırmışlar"

Bu gelişmelerin ardından görüşlerini almak için Yaşar Okuyan'ı aradık.

Okuyan'ı aradığımızda kalple ilgili rahatsızlığı nedeniyle bulunduğu Başkent Hastanesi'ndeydi.

Bir haftadır süren rahatsızlığı nedeniyle bugün hastaneye yatırıldığını söyledi Okuyan.

Yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmesini almak istediğiniz Okuyan, Kılıçdaroğlu ile her hafta konuştuğunu ve görüşmeleri sosyal medyaya duyurduğunu söyledi.

"İYİ Parti çevreleri bundan rahatsız olmuş, ortalığı karıştırmışlar" diyen Okuyan, "Ben her hafta geldiğimde yarım saat görüşüyorum Sayın Kılıçdaroğlu'yla. İYİ Parti bunu speküle ettiği için Meral Akşener orada birtakım şeyler yapıyor falan… Dedim problem yaratmayalım. Ben zaten aday değilim. Parti üyesiyim. İstiyorsanız istifamı verelim dedim" diye konuştu. 

 

chp.PNG
CHP, açıklamayı bu mesajla duyurdu

 

"CHP'nin açıklaması hukuk tanımaz"

Okuyan, CHP Genel Merkezi'nden kendisiyle ilgili yapılan açıklamaya tepki gösterdi. 

Tweeti atan kişinin hukuku bilmediğini öne süren Okuyan, şunları kaydetti:

Koskoca bir CHP'nin genel merkezi adına bir tweet atmışlar. 'Yaşar Okuyan'ın partimizle ilişkisi kesilmiştir' diye. Yani bu enteresan bir şey. Bir parti üyesinin ilişkisi kesildi diye bir partinin genel merkez açıklama yapma hakkına sahip değildir. Neden partinin tüzüğü vardır. Bir üyeyle ilgili önce Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ederseniz. Kaldı ki ben sıradan bir üye de değilim. Bakanlık yapmış bir insanım o yüksek disiplin kurulu sizin ifadenizi alır. Mesela Bolu Belediye Başkanı'nı disiplin kuruluna verdiler. Savunmasını verdi değil mi? Bir senedir atamadılar mesela. Şimdi bunların hiçbirisi yok, ilişkisi kesilmiştir deniyor. Yani biz ihraç ettik anlamında seni. Hukuken parti tüzüğüne de aykırı bir şey. Ben de bunun üzerine istifamı verdim.

 

istifa.jpg
Yaşar Okuyan imzaladığı istifasını da kamuoyu ile paylaştı

 

"İstifamı verebilirim" sözlerine Kılıçdaroğlu'nun yorum yapmadığını öne sürdü

Okuyan, Kılıçdaroğlu'yla dün yaptığı konuşmada da kendisine açıklamalarının sorun teşkil etmesi durumunda istifasını verebileceğini söylediğini ancak Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine yorum yapmadığını öne sürdü.

"Ancak bugün ortalık karışınca CHP Genel Merkezi adına öyle iki satır bir şey yayın yapmışlar" diyen Okuyan, "Şimdi tabii ben polemiği sürdürmek istemiyorum. İstifamı hastane odasından yazdım. Altılı Masa görüşmelerine ve partiye zarar vermemek amacıyla partiden istifa ediyorum dedim" ifadelerini kullandı. 

 

okuyan.jpg
Okuyan'ın paylaştığı fotoğraflardan biri / Fotoğraf: @yasarokuyan

 

Fotoğraflar eski değil iddiasında

"Dünkü görüşmede fotoğraf paylaştınız. O fotoğraflar yeni mi eski mi" sorusuna Okuyan, "Olur mu öyle şey? Eskisi olur mu?" diye cevap verdi.

Okuyan'la görüşmemiz doktor muayenesinden önce gerçekleştiği için isteği üzerine görüşmeyi yarıda kesmek durumunda kaldık.

Yaşar Okuyan, Akşener ile ilgili tepki çeken açıklamalarına girmek istemedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU