Yapay zeka Breaking Bad'i 1990'lar stili bir animeye çevirdi

Milan Jaram'ın videoları, Alfred Hitchcock'tan aerobiğe birbirinden çok farklı konuları farklı zaman dilimlerinde işliyor

Yapay zekanın yaygınlaşması ve olanaklarının genişlemesiyle artık yalnızca eğlence için dahi bu teknolojiyi kullanmak mümkün oldu. 

Sanatçı Milan Jaram da yeni imkanları kullanarak TikTok ve Instagram'da hatrı sayılır bir takipçi kitlesine ulaştı. 

Yaptığı son işlerden biri Türkiye'de de ilgiyle izlenen Breaking Bad adlı diziyi, 1990'lı yıllarda çizilmiş bir animeye çevirmek oldu. Tiktok'ta 500 bini aşkın kere izlenen video, bu haberin yazıldığı saatlerde Instagram'da da 5 binden fazla beğeni almıştı. 

The Office dizisinin takipçileri de 5 gün önce yüklenen 1980'ler animesi şeklindeki uyarlamayı büyük bir heyecanla karşıladı. 


Milan Jaram, "The Matrix'i Alfred Hitchcock çekseydi nasıl olurdu?" sorusuna da yanıt sundu.


ABD'li siyasetçilerin 1980'li yıllarda çekilen aerobik videolarında nasıl görüneceğini merak edenler, şu videoyu mutlaka izlemeli.


Looney Tunes karakterlerinin insan halini görmek isteyenleriyse şuraya alalım:


"Family Guy gerçek oyuncularla 1980'lerde çekilseydi nasıl olurdu?" sorusu, Evli ve Çocuklu (Married with Children) dizisinin müziğiyle yanıtlandı.


Bored Panda'ya konuşan Jaram, "Kafamdaki rastgele fikirler bende merak uyandırdı. Hepsine yapay zekayla bakıp sonuçları paylaşıyorum" diyor.

Mortal Kombat karakteri olarak Altın Kızlar mı? Neden olmasın? Yapay zekanın bu tarz taleplerde zorlanmasını görmeye bayılıyorum. 

Jaram, özellikle film ve oyun yapımıyla uğraşan şirketlerin bu teknolojinin çok faydasını göreceğini düşünüyor. Sanatçılara para verecek bütçesi olmayan küçük şirketlerin normalde yapamayacakları şeyleri ortaya koyabileceğini vurguluyor. 

Diğer yandan yapay zekanın kendini eğitmekte kullandığı eserler, telif sorunu yarattı. Bir grup sanatçı, bu yapay zeka programlarıyla ilgili olarak Stability AI, Midjourney ve DeviantArt'a ABD mahkemelerinde dava açmaya çalışıyor. 

Fotoğraf ajansı Getty Images de Birleşik Krallık'ta Stability AI'la ilgili yasal süreçlere başladığını açıkladı. 

 

Independent Türkçe, Bored Panda, Artnet

DAHA FAZLA HABER OKU