Depremzedelere dünyadan destek sürüyor: Ünlü şef Türkiye'ye geldi, Papa termal kazak gönderdi

Büyük müzik festivali ücretli bilet çekilişiyle 11 milyon TL topladı

Türkiye ve Suriye'yi sarsan 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta art arda yaşanan iki büyük depremin ardından bölgeye dünyadan destek yağmaya devam ediyor. 

2010'da kurduğu sivil toplum kuruluşu (STK) World Central Kitchen'la dünyanın dört bir yanındaki afetzedelere yemek sağlamasıyla tanınan İspanyol şef José Andrés, Türkiye ve Suriye'de deprem bölgelerini ziyaret ederek bağış çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Andrés önce Kahramanmaraş'taki ikinci depremin merkezüssü olan Elbistan'a, ardından Hatay'ın İskenderun ilçesine gitti. Sonra da Suriye'deki depremzedeleri ziyaret eden ünlü şef, afet bölgelerine binlerce öğün yemek sağladı.

Bunun yanında Birleşik Krallık'ta düzenlenen dünyanın en büyük açık hava festivallerinden Glastonbury Festivali de geliri Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere aktarılacak VIP bilet ödüllü ücretli çekiliş başlattı.

10 sterlin (yaklaşık 225 TL) ve 100 sterlin (yaklaşık 2 bin 250 TL) arasında değişen bağış yapılarak katılınan çekilişten şimdiden 49 bin sterlinden fazla (yaklaşık 11 milyon TL) gelir toplandı.

Çekiliş 8 Mart'ta sonlanacak ve seçilen 10 kişi haziranda düzenlenecek festivaldeki konserleri en özel konumlardan izleme imkanı sunan VIP biletlerin sahibi olacak.
 

Çekiliş sayfasında "Türkiye ve Suriye'ye yardım ederek Glastonbury bileti kazanın" yazıyor (Crowdfunder)
Çekiliş sayfasında "Türkiye ve Suriye'ye yardım ederek Glastonbury bileti kazanın" yazıyor (Crowdfunder)


Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ise İtalyan hükümeti ve STK'ların depremzedelere gönderdiği yardımlara dahil oldu. 

Vatican News'un aktardığına göre Papa, afet bölgesinde barınma sorunu yaşayanlara 10 bin termal kıyafet bağışladı.

Vatikan Başkatibi Kardinal Konrad Krajewski, Papa'nın depremzedelere mali yardımda da bulunduğunu açıkladı.

 

Independent Türkçe, Metro, Catholic News Agency

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU