Hatay’da Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü için yıkım kararı... Avukat Büyükgebiz: İçeride binaların laboratuvar test sonuçlarının evrakları var

Sözkonusu müdürlük için yıkım kararı alındığını, yıkım kararına valiliğin izin verdiğini söyleyen Büyükgebiz, müdürlüğün içinde şehirdeki işyeri ve konutların laboratuvar test sonuçlarının evraklarının bulunduğunu söyledi

Avukat Bedia Büyükgebiz, Hatay’da Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü’nde yer alan işyeri ve konutların laboratuvar test sonuç evraklarının bulunduğu binanın yıkılacağını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Büyükgebiz, sözkonusu müdürlük için yıkım kararı alındığını, yıkım kararına valiliğin izin verdiğini söyledi.

Müdürlüğün içinde şehirdeki işyeri ve konutların laboratuvar test sonuçlarının evraklarının bulunduğunu belirten Büyükgebiz,  şunları söyledi:

Arkadaşlar İstanbul'dan meslektaşım Pınar Dursun haber vermişti. Ben enkaza beş yüz metre olduğu için araç ayarlayamadık. Burası zaten bir kaos. Koşarak geldim. Bakın burası bir devlet dairesi. Şu parmağımla gösterdiğim camın içinde Hatay, İskenderun çevresindeki okul, iş yeri, konutların yapı laboratuvar test sonuçları var. Zemin katlardaki kolon basınç dayanımları vesaire vesaire beli uygun mu, kanuna uygun mu değil mi bunlar var. Burasına dair yıkım kararı alınmış. Bakın şurada iki tane kepçe var. Görüyorsunuz iki tane kepçe. Burada girilmeyen onlarca, yüzlerce enkaz var. Ekip, tüm herkes, yüzlerce insan çalışıyor. Hala girilmemiş yerler var. Burada iki tane kepçeyi kilitlemişler. Burayı yıkmaya başladılar. Yavaş yavaş buraya gelecekler
Biraz önce şube müdürü geldi Murat Alkaya. Burası yıkılacak. Vali izin verdi. Yıkım kararı var dedi. Niye? Burası tek katlı bir bina. AFAD şu an burada. Içinde doktor var. Revir olmuş. Neden? 

Büyükgebiz yaptığı başka bir paylaşımda ise, yıkım için gelen iş makinesinin durdurulduğunu ve evrakları kurtarmaya çalıştıklarını belirterek, "Türkiye Barolar Birliği Başkanı irtibat kurdurdu. Onlar bakanlarla konuşuyor şu an. Hatay Baro Başkanı Cumhuriyet Başsavcılığına karar verdi. Şey karar vermesi için baskı yapıyor. Biz buradaki kepçeyi durdurduk. Çünkü bunların hepsi bir deniz. Bunların hepsi bir deniz suyu açmaya girer neredeyse yani. Evraklar havada uçuşuyor ıslak imzalı" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU