Ticaret Bakanlığı: Depremlerden zarar gören vatandaşların ihtiyaçları için e-Seferberlik başlatıldı

Bakanlık himayesinde başlatılan Deprem Yardımlaşma Seferberliği'ne, elektronik ticaret pazar yerleri, bu platformlardaki satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecileri katılıyor

Fotoğraf: Reuters

Ticaret Bakanlığı himayesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören vatandaşların öncelikli olarak ihtiyaç duyacakları ürünlerin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden zarar gören vatandaşlara destek olmak amacıyla Ticaret Bakanlığı himayesinde e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği organize edildi.

Gönüllülük esasına göre yürütülecek e-Seferberlik'e Türkiye'de faaliyet gösteren elektronik ticaret pazar yerleri, bu platformlarda faaliyet gösteren satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecileri katılacak.

Münhasıran depremde öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satışının yapılacağı e-Seferberlik'te, elektronik ticaret pazar yerleri satıcılardan komisyon bedeli almayacak, satıcılar da ürünlerini indirimli fiyatla satışa sunacak. Bu sayede vatandaşların uygun fiyatla satın aldıkları ürünler ihtiyaç sahiplerine hızlı biçimde ulaştırılarak yaraların sarılmasına katkı sağlanacak.

Vatandaşların satın aldığı ürünler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD'ın belirleyeceği teslimat noktalarına Bakanlığın koordinasyonunda ilgili platformlar ile kargo ve lojistik işletmecileri tarafından ulaştırılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ticaret Bakanlığı, depremin ardından yapılan fahiş fiyat artışlarına yönelik denetim başlattı

Ticaret Bakanlığı ayrıca ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş artış yapıldığı iddialarına yönelik ülke genelinde denetimler başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün meydana gelen ve toplam 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere devlet kurumları başta olmak üzere herkesin canla başla çalıştığı belirtildi.

"Bu üzücü hadise sırasında acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş artış yapıldığı iddialarına yönelik olarak Bakanlığımızca ülke genelinde denetimler başlatılmıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, elektronik ticaret pazaryerlerine de gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarılar yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Yaşanan bu olağanüstü dönemde devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanışma örneği göstererek birbirine kenetlenmişken depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetini suistimal etmeye yönelik her türlü fırsatçılık faaliyetleri Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Bu tür fırsatçılık eylemlerinde bulunanlara karşı Bakanlığımızca en ağır idari yaptırım cezalarının uygulanacağından hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU