Murat Sabuncu: Millet İttifakı'nda geçiş sürecinde öne çıkan iki pürüz

“Birincisi eğer ittifakın adayı cumhurbaşkanı seçilirse görevi ne zaman bırakacağı konusu. Bir diğer konu parti genel başkanlarının durumunun ne olacağı”

Fotoğraf: CHP

T24 yazarı Murat Sabuncu, Millet İttifakı’nın anlaşamadığı iki konu olduğunu aktardı. Sabuncu’nun ifadesine göre bunlardan birisi ittifak adayının cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda partisinden ne zaman istifa edeceği, diğeri de genel başkanların durumunun ne olacağı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murat Sabuncu’nun bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Anlaşılamayan iki nokta var. Birincisi eğer ittifakın adayı cumhurbaşkanı seçilirse görevi ne zaman bırakacağı konusu.

Partilerden biri ‘seçilir seçilmez partisinden ayrılmalı’ görüşünü savunuyor. Diğerleri bu kişi eğer bir partinin genel başkanı olursa (Kılıçdaroğlu örneği veriliyor) seçildikten hemen sonra ayrılmasının, partinin yeni genel başkanının masaya dahil olması noktasını getireceğini, geçişteki kimi kararlarda yeni genel başkanın problem yaratma olasılığının olabileceğini, bunun mahsurlu olacağını düşünüyor. Cumhurbaşkanı adayının, parlamenter sistemi organize ettikten sonra partisinden ayrılmasının daha doğru olacağını savunuyor büyük grup.

Bir diğer konu parti genel başkanlarının durumunun ne olacağı. Ağırlıklı görüş her birinin cumhurbaşkanı yardımcılığı pozisyonunda olmaları idi. Ancak her ne kadar kendileri doğrulamasalar da İyi Parti’nin, ‘en azından komisyon üyelerinin’ diğer partilerin yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerde kendi partilerinin genel başkanlarının üstleneceği rolün daha farklı olması gerektiği yönünde görüş belirtmeye devam ettiklerini ifade edenler var.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU