Ümit Özdağ: Akşener, siyasal kampanyasını yöneten kişiye "Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçiyoruz" demiş

"Meral Akşener de ben de bu kişinin kim olduğunu biliyoruz. Meral Akşener’in hiçbir tehdidinden korkma. Çık ve açıkla kardeşim. Türk halkına borçlusun."

Fotoğraflar: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında Kenan Taş'ın sorularını yanıtladı.

Özdağ açıklamalarında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

Geçen seçimde Meral Akşener'in son bir ayda çalışmalarını durdurduğunu iddia eden Özdağ, "Kampanya başladığı zaman oyları yüzde 16’ydı. Yüzde 7’ye kadar düşmesine müsaade etti. Meral Akşener’in aldığı oy kadar oy alsaydı seçim ikinci tura kalırdı. Bilerek yapıldığını biliyorum" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Akşener telefonla beni tehdit etti"

Özdağ şöyle devam etti:

Meral Akşener’in siyasal kampanyasını yöneten yönetici seçimlerden bir ay önce Meral Akşener’in kendisini Ankara’ya çağırıp, genel merkezde dinlenmeyen odaya götürüp, “Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçiyoruz. Bana gerekçesini sorma” dediğini ben partiden ayrıldıktan sonra bana anlattı. Bunu açıklarsanız inkar ederim dedi. Bir de şunu ekledi, 'Ben bu açıklamayı İstanbul’da seçimlerden üç gün sonra yaptım ve Meral Akşener telefonla beni tehdit etti' dedi. Meral Akşener de ben de bu kişinin kim olduğunu biliyoruz. Meral Akşener’in hiçbir tehdidinden korkma. Çık ve açıkla kardeşim. Türk halkına borçlusun.

“Ekrem İmamoğlu, ikinci Erdoğan’dır"

İBB Başkanı İmamoğlu için "ikinci Erdoğan" ifadesini kullanan Özdağ, "CHP’deki Erdoğan’dır. İmamoğlu, büyükelçilerin cumhurbaşkanı adayı, Türk milletinin değil. İmamoğlu’nun siyasette kutsalı yok. Cengiz İnşaat’la da kucaklaşıyor, HDP ile de kucaklaşıyor. “Atatürk’le de bir kahve içmeyi çok isterdim” diye reklam ajansı tarafından yazıldığı çok belli olan bir cümle ile insanların karşısına çıkıyor. Türkiye’nin 20 yıllık Erdoğan macerasından sonra bir de İmamoğlu macerasına ihtiyacı yok" dedi.

 

 

@cuneytozdemir

 

DAHA FAZLA HABER OKU