Karamollaoğlu'ndan Cumhur İttifakı'na: Seçim kazanacağınız herhangi bir denklem ve tarih kalmamıştır

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu "Bugüne kadar eleştirdikleri ne varsa zamanla ona dönüşen AK Parti iktidarının, 2002’den bugüne samimiyetle iktidarına oy veren kardeşlerimiz bir dönem daha bu oylarında ısrar edecekler mi?" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Yaklaşan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Yapılacak seçimlerin ardından, onların çok sevdiği kavramla ifade edelim tekrar; bugünkü ucube sistemi de yozlaşmış yeni siyasi tabirle ‘güncelleyeceğiz.’ Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Değişime ve yeni bir başlangıca hepimizin ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

"'Seçime nasıl avantajlı bir şekilde gireriz’ hesabını yapıyorlar"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

İktidar bloğunun seçimi kazanma için gösterdiği çaba, artık bir fayda ifade etmiyor. Bunu da kendileri anlamış gibi gözüküyorlar. Bütün çabaları ‘biz seçime nasıl avantajlı bir şekilde gireriz’ hesabını yapıyorlar. Şunu hemen kendilerine ifade edelim ki, sizin seçim kazanacağınız herhangi bir denklem ve tarih aslında kalmamıştır. Bunun çok açık ve net bir şekilde bilinmesi icap eder. Madem seçim tarihi güncellenecek hadi buyurun bugün seçim kararı alınsın, en geç 2 ay içerisinde de seçime gidelim hem de o çok merak ettiğiniz adayımızı da öğrenmiş olursunuz ve rahat bir nefes almış olur siz de milletimiz de bizler de…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam'da düzenlediği toplantının ardından yaptığı "Cumhurbaşkanı adayı konusunda hep birlikte Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında tek yumruk olalım, onu sahiplenelim, yeni bir sayfa açalım" açıklamasına işaret een SP lideri Karamollaoğlu "Yani buna şaşmamak mümkün değil. Bizi daha dün hainlikle itham edenler, illet ve zillet kelimelerini kullanmaktan çekinmeyenlere ne oldu da birdenbire seçim kaybetme korkusu karşısında siyasi parti liderlerinden oy isteme ihtiyacını duydular?" diye konuştu.

"Millet çektiği sıkıntının derdiyle oy verecek"

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Muhterem arkadaşlar, olmaz da hadi diyelim ki, biz Genel Başkanlar olarak Sayın Bahçeli’yi kırmayıp Erdoğan’a birer oy verdik, verelim desek, bunun kendilerini kurtaracağını zannetmiyorum. Çünkü millet çektiği sıkıntının derdiyle oy verecek. Sadece siyasi liderlere bakarak oy vermeyecek. Onun için bu kirli düzenin, bugünkü siyaset vesilesiyle vatandaşı ezen düzenin mutlaka değişmesine ihtiyaç var. Yani bu demektir ki AKP ve MHP’ye oy veren vatandaşlarımız da dahil birçok kesim bu sıkıntıyı çektikleri için bundan sonra kim, hangi yöne evrilirse evrilsin kendi kararlarında sabit kalacaklar.

"Sinan Ateş" tepkisi

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş de Karamollaoğlunun açıklamalarında yer buldu.

Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Gencecik bir akademisyenin Ankara’da, sokak ortasında katledildiği bir olayda milletvekili, özel harekât polisi ve uyuşturucu bağımlılarının aynı cümlede bir araya gelişine Cumhur İttifakı seçmeni olan vatandaşlarımız sessiz ve tepkisiz kalır mı zannediyorlar, ben hayret ediyorum. Bugüne kadar eleştirdikleri ne varsa zamanla ona dönüşen AK Parti iktidarının, 2002’den bugüne samimiyetle iktidarına oy veren kardeşlerimiz bir dönem daha bu oylarında ısrar edecekler mi?

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU