Brezilya'dan Tekirdağ'a gidecek gemide 290 kilo kokain ele geçirildi

Brezilya polisi kokain yüklü geminin Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Martaş Limanı’na gitmek için beklediğini belirtti

Fotoğraf: Brezilya Federal Polisi

Brezilya polisi, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Martaş Limanı’na gitmek için bekleyen selüloz yüklü bir gemide 290 kg kokain ele geçirildiğini açıkladı.

Varış noktası Türkiye olan ve Santos Limanı’nda demirlemiş gemiye çıkan narkotik ekipleri, gemi gövdesinde ancak su seviyesinin altında bulunan ve gemiye su toplamak amacıyla kullanılan bir bölmede uyuşturucu taşındığı şüphesi üzerine dalgıçları çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

VOA Türkçe'den Mustafa Özdemir'in haberine göre yetkililerin erişimin oldukça zor olduğunu kaydettiği kesimlerde, dalgıçların yaptığı arama sonucu çıkarılan kokaine, incelemelerde bulunmak üzere Brezilya Federal Polisi el koydu.

Federal Polis, Brezilya Deniz Kuvvetleri ve Federal Gelir Servisi’nin uluslararası uyuşturucu kaçakçılığını önlemeye yönelik birlikte yürüttüğü operasyon sonucu ele geçirilen kokainin, balyalar içinde muhafaza edildiği belirtildi. Olayı bu yılın ilk büyük uyuşturucu operasyonu olarak duyuran Brezilya basınına göre şimdilik olayla ilişkili herhangi bir kişi tutuklanmadı.

 

 

VOA Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU