Buldan: Mücadelemizin tabii ki kendi cumhurbaşkanı adayı olacaktır

HDP Eş Genel Başkanı Buldan "Bu seçimlerin ikinci turu kesinlikle hazirandadır" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Emek ve Özgürlük İttifakı olarak ilk mitingi pazar günü İstanbul’da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Buldan şöyle konuştu:

Bu birliktelik özgür yarınları birlikte kurma ortaklığıdır. Bu ülkeyi AKP-MHP iktidar karanlığından kurtarma ortaklığıdır. Başarmak ve kazanmak için yola çıktığımızı bugün yine aynı şekilde söylüyoruz. Büyük finali mutlaka halkımızla buluşturacağız. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AKP-MHP blogu kapatma davasıyla hazine yardımı gaspıyla özellikle seçim sürecinde bir belirsizlik ortamı ve karasızlık havası yaratabilmek için çırpınmaktadır. HDP’siz bir seçim süreci algısı yaratabilmek için sis dalgası  oluşturmaya çalıştıklarını hep birlikte görüyoruz. Buradan diyorum ki bu çabalar boşuna nafile. HDP için de halkımız için de asla belirsizlik ortamı yoktur, olmayacaktır.  HDP’nin gündemini sadece ve HDP ve halkımız belirler. Bizim gündemimiz mücadele hedefimiz siyasete topluma ekmeğe darbe yapanlara karşı bu ülkeyi demokratik bir geleceğe taşımaktır. Bu gündemi hiç kimse değiştiremeyecektir. Sizi sandıkta yeneceğiz, nokta.

"7 haziran sendromları var"

İktidarın seçimler için bir takvim arayışında olduğunu belirten Buldan "Onlar için elbette ki zor bir seçim olacak. Haziran’dan korktuklarını biliyoruz. Çünkü 7 haziran sendromları var. Nisan-mayıs arasında gidip gelen bir ittifak var. Gidip de gelemeyeceğiniz tarihi ben söyleyeyim. Bu seçimlerin  ikinci turu kesinlikle hazirandadır ve hazirandan kaçamayacağınızı özellikle belirtiyorum" ifadelerini kullandı.

Muhalefete yönelik eleştirilerini de dile getiren Buldan şunları kaydetti:

Biz bir taraftan iktidarın politikalarıyla mücadele ederken diğer taraftan da ülkenin siyasi kaderini, bizim dışımızdaki siyasal muhalefetin, ürkek çekingen, ortaklaşmadan ve mücadeleden uzak tutum ve anlayışına da asla terk etmeme kararlılığı içerisindeyiz. Her gün kriz ve çatışma üreten tekçilik sistemini  kökten değiştirme iddiası yerine restorasyonla yetinen bir anlayış ülkeyi yine aynı çıkmazlığa sürükleyecektir. Mevcut gemi her taraftan su almaktadır. Bir iki yamayla geminin yeni kaptanı olma arzusunun ötesine geçemeyen bir muhalefet anlayışıyla bu gemi kıyıya ulaşamaz.

"Ülkeyi yönetme iddiasında da, cumhurbaşkanlığında da varız"

Cumhurbaşkanı adaylarını yakında açıklayacaklarını ifade eden Buldan, "Türkiye halklarının tüm renklerini temsil eden bir cumhurbaşkanı adayımızla seçimlere gireceğimizin altını bir kez daha kalın harflerle çizmek istiyorum. Uğruna ağır bedeller ödediğimiz demokrasi mücadelemizin tabii ki kendi cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Mücadelede varız, direnişte varız, siyasette varız, yarışta varız, ülkeyi yönetme iddiasında da varız, cumhurbaşkanlığında da varız" diye konuştu.

 

 

 

 

 

Independenet Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU