Erdoğan’ın “6 kaptan bir gemiyi batırır” ifadesine DP lideri Uysal’dan yanıt: Titanik’in kaptanı gibi…

Erdoğan, “Tek kaptanla bir gemi gider” demişti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altılı Masa’ya yönelik, “6 kaptan bir gemiyi batırır” ifadesine, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yanıt verdi.

Uysal, sosyal medya hesabından, “Erdoğan, Titanik’in  kaptanı gibi… ‘O’ da buzdağı uyarılarını dikkate almadı… İstişare etmedi… Batmaz denen gemi battı!!! Türkiye de dört nala felakete gidiyor!” dedi.

Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği tarafından ATO Congresium'da düzenlen "Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması"nda konuşmuş şunları söylemişti:

Şimdi seçime kaldı şurada 4-5 ay ama hala karşımıza çıkabilen veya çıkartılabilen bir aday yok. Gerçi haklarını yemeyelim, bir masa kurmuşlar, etrafında 6 kişi gözüküyor. Bir de gözükmeyen var 7. Tabii bunun dışında kimler var bilmiyoruz. Ha bire toplanıp duruyorlar. Her defasında millet bekliyor ki aday çıkarsınlar da ülke ve millet için hayırlı bir yarış başlasın. Herkes bir aday ismi beklerken masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişiyle yönetecekleri kararı çıktı. En iyi siz bilirsiniz, 6 kaptan bir gemiyi batırır. Tek kaptanla bir gemi gider. Yedekler ayrı. İki şoför bir arabaya muhakkak kaza yaptırır. Bunlar ise görünürde 6 kişiyle, Allah bilir aslında kaç kişiyle ülkeyi yönetmeye talibiz diyorlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU