Selahattin Demirtaş: Çağrıyı HDP'ye değil, 6'lı Masa'ya yapın

Selahattin Demirtaş "'HDP ortak adaya oy vermeli' diyenler, 6'lı Masa'nın açık bir müzakere yürütmesini istemeliler. 6'lı Masa HÜDA PAR ile de görüşüyor, açık müzakere yapıyor" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AFP

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin kendi adayıyla seçime girme kararı ve Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı hakkında birçok soruya yanıt verdi.

Artı Gerçek'ten Onur Öncü'nün sorularını yanıtlayan Demirtaş, Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ın "Aday çıkaracağız" çıkışına ilişkin "Pervin Hanım, partimizin uzun süredir tartışılan ve herkesin bildiği resmi politikasını dile getiriyor, bunda bir tuhaflık yok. Eş Genel Başkan, kişisel görüşünü veya bir dileğini açıklamıyor, hepimizin ortaklaştığı yaklaşımı ifade ediyor" diye konuştu.

"AKP’ye kazandırmak gibi bir politika HDP ile birlikte anılamaz"

Demirtaş şöyle devam etti:

Ben de genel merkezimiz de hem eleştirileri hem de destek açıklamalarını yakından izliyoruz, izlemeye devam edeceğiz. Fakat AKP’ye kazandırmak gibi bir politika HDP ile birlikte anılamaz. Bunu söyleyenleri azıcık insaflı, vicdanlı olmaya ve HDP’ye yapılanlara rağmen milyonlarca HDP’linin adeta kahramanca nasıl direndiğine bakmalarını tavsiye ederim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"6'lı Masa HÜDA PAR ile de görüşüyor"

Partisinin politikalarının arkasında duracağını vurgulaya Demirtaş, adaylık konusunda HDP'ye yapılan eleştirilere de şu yanıtı verdi:

'HDP’nin kendi adayını çıkarması iyi olmaz, ortak adaya destek vermeli’ diyenler HDP’ye baskı uygulamak yerine 6'lı Masaya çağrı yapmalı ve adayları açıklamadan önce de sonra da HDP’yi ziyaret ederek açık bir müzakere yürütmesini istemeliler. Bunda anormal ne olabilir ki? 6'lı Masa HÜDA PAR ile de görüşüyor, açık müzakere yapıyor ki toplam oyları birkaç yüz bini geçmiyor. Genel merkezimiz tüm eleştirileri saygıyla karşılayacaktır bundan eminim. Ancak bana kalırsa çağrıyı HDP’ye değil 6'lı Masa'ya yapmaları daha doğru, daha sonuç alıcı olur. Biz sonuna kadar, partimizin politikasının arkasında duracağız.

"Görevden kaçmam"

Demirtaş, “HDP dile getirdiği “açık müzakere” çağrısına yanıt alamazsa, kendi adayı ile devam edecek. Peki sizin aday olmanız istenirse aday olur musunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

Bu konuda yetkili kurullarımız geniş çerçevede bir tartışma yürütüyor, bu tartışmalar sonuçlanmış değil henüz. Ben görevden kaçmam elbette ancak partimizle ortak alacağımız karar sonucu hangi arkadaşımız bu sorumluluğu üslenirse tartışmasız şekilde, onun başarısı için çalışacağız. Bizim açımızdan görev tartışmasıdır bu, ötesi bir yaklaşım bizim partimizde olmaz. Partimiz bu görevi bana vermiş ya da başka bir arkadaşımıza, hepimiz aynı moralle ve aynı sorumluluk bilinciyle başarıya odaklanıp çalışırız.

 

Söyleşinin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz

 

Artı Gerçek

DAHA FAZLA HABER OKU