Mithat Sancar: Adaylar açıklandıktan sonra, 6'lı Masa açık müzakere yönetelim derse biz "hayır" demeyiz

"İkinci tura kalacak bir aday çıkaracağız."

Fotoğraf: HDP

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "HDP ittifaklarıyla birlikte aday çıkaracak" açıklamasının ardından seçime ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

TELE1 yayınına katılan Sancar "Biz bu iktidarı göndermek istiyoruz. Bununla da yetinmek istemiyoruz, bu düzeni değiştirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sancar şunları kaydetti:

Adayımızı ilan ettikten sonra seçimlerin doğasında olan açık diyalog ve müzakere yöntemi geçerli olabilir. Daha da açık konuşayım, biz adayımızı çıkardıktan sonra, 6'lı Masa adayını çıkardıktan sonra gelin konuşalım açık müzakere yönetelim derse biz hayır demeyiz.

Seçimlere giderken "HDP adayını çıkararak yanlış yapıyor" diyenler; biz müzakereye açığız. HDP'den ne yapılması isteniyor? Seçimlere kadar müzakerelere açığız yeni formüller bulunabilir. 

"İkinci tura kalacak bir aday çıkaracağız"

Adayı "şantaj ve tehdit" olarak çıkarmadıklarını belirten Sancar, "Halka verdiğimiz sözlerin icabını yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu ülkede aydınlığa doğru giderken herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Bir hedefimiz var bundan vazgeçmiyoruz. Politikamızı şeffaf yapıyoruz. O nedenle adayımızı çıkaracağız, iddiaları bir aday çıkaracağız. İkinci tura kalacak bir aday çıkaracağız. Demokrasi güçlerinin iki blok arasında kalmış ama ikisini de içine sindiremeyenler için bir aday çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.
 

 

 

 

Tele1, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU