Milli Gazete yazarı: Kara haber

“AKP’nin belli başlı isimlerinden biri bize yapılan açıklamanın ‘müjde görünümlü kara haber’ olduğunu söyledi”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarlarından Zeki Ceyhan, memur ve emekliye yapılan yüzde 30’luk maaş zammının AK Parti içerisinde eleştirilere neden olduğunu yazdı. Ceyhan, “AKP’nin belli başlı isimlerinden biri” olarak nitelediği kişinin zamma “Müjde görünümlü kara haber” şeklinde yorum yaptığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeki Ceyhan’ın bugünkü köşe yazısı şöyle:

Memur ve emekli maaşlarına yapılan “yüzde 25’lik zam” ne muhalifleri ne de iktidar yanlılarını tatmin etmedi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın bu müjdesi AKP’li dostlarımızı hayli tedirgin etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından konuştuğumuz AKP’nin belli başlı isimlerinden biri bize “Doğan görünümlü Şahin” benzetmesini hatırlatarak, yapılan açıklamanın “müjde görünümlü kara haber” olduğunu söyledi!

Ve ilan edilen bu rakam yüzünden AKP’nin çok şey kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığını ifade etti!

Asgari ücrete yapılan yüzde 54’lük zam oranından sonra kamuoyunda memur ve emekli maaşlarına bu orana yakın bir şekilde zam yapılacağı beklentisinin oluştuğunu ileri süren AKP’li dostumuz, yüzde 25’lik zam oranının sukutuhayale yol açtığını belirtti.

Çok daha yüksek oranda zam beklenirken yüzde 25’lik zammın müjde gibi sunulmasının memur ve emekliler arasında “Bu nasıl müjde?” diye sorulmasına yol açtığını belirten AKP’li dostumuz “Seçimlerde bunun faturasını ağır biçimde ödemek zorunda kalabiliriz” demek suretiyle kaygılarını dile getirdi.

Evet, muhalefet, yapılan bu zammı beğenmedi! Bu tür kararlar genellikle muhalefet tarafından eleştirilir ama iktidar sözcüleri tarafından savunulurdu! Bugün ise iktidar sözcüleri de yapılan zam oranından şikâyetçiler.

Seçimlere giderken zaten birçok sorunla mücadele etme durumunda olan iktidar mensupları, şimdi bir de yüzde 25’lik zam oranının oluşturduğu sukutuhayali aşmak zorundalar.

Verilen bu kararla sanki üzerine binilen bir dal daha kesilmiş ve seçmen küstürülmüş oldu!

Şimdi kendilerine yüzde 25’lik zammın layık görüldüğü memur ve emekli kesimi “Bizim asgari ücretliden neyimiz eksik?” sorusuna cevap arama çabasındalar. “Biz de asgari ücretlilerle aynı ekonomik sıkıntılar içinde yaşamıyor muyuz?” diyerek asgari ücretlilere kendilerinden iki kattan fazla zam yapılmasının sebep-i hikmetini araştırıyorlar.

“Memur ve emeklilere senede iki kez enflasyon oranında zam yapılıyor, ezilmeleri mümkün değil” açıklaması inandırıcı olmaktan çok uzak. Şimdi bu gerçekler Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a açık seçik anlatılmış olmalı ki ilave bir zam ile yapılan vahim hata telafi edilmeye çalışılıyor.

 

Milli Gazete

DAHA FAZLA HABER OKU