TİP Genel Başkanı Baş’tan Sinan Ateş tepkisi: Bir siyasi cinayetin tüm ayrıntılarıyla açığa çıkarılmaması kabul edilebilir bir şey değil

Baş, “Olay son derece karanlık, karanlıkta tutmak isteyenler, karanlıkta kalmasını arzulayanlar var” ifadesini kullandı

Fotoğraf: ANKA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine dair, “Ülkenin başkentinde bir siyasi cinayetin tüm ayrıntılarıyla açığa çıkarılmaması kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.

Baş, İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Geçtiğimiz cuma günü Ankara’nın göbeğinde bir siyasi cinayet işlendi. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş sokak ortasında öldürüldü. Ailesi konunun konuşulmaması, üzerine gidilmemesini kamuoyundan talep ediyor ancak ülkenin başkentinde bir siyasi cinayetin tüm ayrıntılarıyla açığa çıkarılmaması kabul edilebilir bir şey değildir” ifadesini kullanan Baş şunları kaydetti:

Bu ülkenin yurttaşlarına karşı yapılacak çok büyük bir haksızlık olur. Olay son derece karanlık, karanlıkta tutmak isteyenler, karanlıkta kalmasını arzulayanlar var. Ben burada bütün zorluklara rağmen gazetecilikte ısrar eden gazeteci arkadaşlarımızın çabaları için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu çabalar sayesinde faillerin nereden geldiği artık az çok belli olmuş durumda. Kendisi dışında herkesi terörist diye yaftalayanlar bu işin olağan şüphelileri durumundalar. Şüphelilerin, milletvekilleriyle yan yana yine fotoroman gibi boy boy fotoğrafları çıkmış. Kimin çanak tuttuğu, kimin azmettirdiği ortada. Bu çağ dışı, bu insanlık dışı zihniyet Türkiye için bir güvenlik sorunudur, bunu ifade etmemiz lazım.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU