Milli Savunma Bakanı Akar'dan "Güvenli Bölge" açıklaması: Muhataplarımız görüşlerimize yaklaştı, toplantılar olumlu

Bakan Akar, "güvenli bölge" görüşmelerinin olumlu geçtiğini söyledi ve ekledi: "ABD'li müttefiklerimizle beraber hareket etmeyi, çalışmayı arzu ediyoruz. Mümkün olmazsa yapmamız gerekenleri yapacağımızı defaatle söyledik. Planlarımız hazır"

Hulusi Akar / Fotoğraf: AA (Arşiv)

Türkiye ve ABD heyetleri arasında Suriye'nin kuızeyinde kurulması planlanan "güvenli bölge"ye ilişkin toplantılar sürüyor. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan görüşmelere ilişkin yeni bir açıklama geldi. Akar, "Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahade ettik" dedi.

Toplantılar olumlu

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akar, ABD heyetiyle yapılan toplantıların "olumlu" ve "yapıcı" geçtiğini açıkladı. "Suriye'nin kuzeyinde bir terör kordidoru kurulmasına izin vermeyeceğiz. Planlarımız ve birliklerimizin konuşu, duruşu hepsi tamamlandı" diyen Akar, ABD'li muhataplarının Türkiye'nin görüşlerine yaklaştığını dile getirdi. 

"Beraber harekat etmek mümkün olmazsa gerekeni yapacağız"

Akar, "ABD'li müttefiklerimizle beraber hareket etmeyi, çalışmayı arzu ediyoruz. Mümkün olmazsa yapmamız gerekenleri yapacağımızı defaatle söyledik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de YPG kontrolündeki Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali vermişti. ABD Savunma Bakanı Mark Esper ise dün yaptığı açıklamada Suriye'ye tek taraflı bir harekata engel olacaklarını söyleyerek Ankara ile bir anlaşma yapmak konusunda umutlu olduklarını belirtmişti.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU