"Zenginim" diyerek tepki çeken Robbie Williams niçin böyle bir açıklama yaptığını anlattı

Take That'in eski üyesi olan şarkıcı, 80 milyon sterlin değerindeki plak anlaşmasını imzaladıktan sonra nasıl davranacağını bilmediğini söyledi

(Jens Meyer/AP)

Robbie Williams, zengin olmakla ilgili kötü şöhretli sözlerinin ardındaki etkeni açıkladı.

Take That'in eski üyesi olan şarkıcı 2002'de, o dönem Britanya müzik tarihinin en büyük albüm anlaşmasını imzalayarak kişisel servetine önemli bir katkı sağlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Williams'ın 6 albümlük sözleşme kapsamında EMI müzik şirketinden 80 milyon sterlin (yaklaşık 1 milyar 808 milyon TL) aldığı bildirilmişti. Bu albümlerden ilki Escapology ise aynı yıl piyasaya sürülmüştü.

O dönem 28 yaşında olan Williams, sözleşmenin iddia edildiği kadar değerli olup olmadığı sorulduğunda, menajerinin Londra'daki ofisinin önünde "En çılgın hayallerimde bile düşleyemeyeceğim kadar zenginim" diye duyurmuştu.

Williams, "Annem para hakkında konuşmanın gerçekten görgüsüzce olacağını söyledi... Şimdi tüm paramı saymaya geri dönüyorum" demişti.

Scott Mills'in Robbie Williams: My Life Thru a Lens isimli BBC Radio 2 röportajında Britanyalı pop yıldızı, 1995'te Take That'ten ayrılışının yanı sıra daha çılgın anları üzerine de konuştu.

Williams "[Bu alıntının arkasındaki] gerçek hikaye şu. Kendimi şarlatan gibi hissediyordum. Şarlatan sendromum vardı, başıma gelen hiçbir şeyi hak etmediğimi hissediyordum" dedi.

Ve sonra şükürler olsun ki dünyanın gördüğü en büyük plak anlaşmasını imzaladım. Ama tek düşündüğüm şuydu: "A) Ben bunu hak etmiyorum. B) Nasıl 80 milyon sterlin kazanacak biri gibi davranırsın ki?"

Mills, Williams'ın servetindeki değişimle başa çıkmakta zorlandığını ifade ederek anlayış gösterdi.

Williams "Ne diyebilirsin ki?" diye sordu.

Bunu çok yetenekli kişiler hak ediyor, ben değil. Bunu Prince hak ediyor, George Michael hak ediyor, Michael Jackson hak ediyor. Ben Stoke-on-Trent'ten herhangi biriyim, bu nasıl mümkün olabilir? Sonra basınla tanışma toplantısı için içeri giriyorum ve bu anlaşmayı imzalıyorum. Bununla mücadele etmek için cesaretle de doluyum.

Ünlü şarkıcı daha sonra yorumunda piyangoyu kazanınca "durmadan harcayacağını" ilan eden bir kadından etkilendiğini açıkladı.

Williams, "Bu onun sloganı oldu ve o dönemki piyango atmosferini tanımladı" dedi.

Aslında "En çılgın hayallerimde bile düşleyemeyeceğim kadar zenginim" dediğini sanıyordum. Benim de çevremde "Bize bir manşet verin" diyen paparazziler vardı. Ben de "En çılgın hayallerimde bile düşleyemeyeceğim kadar zenginim!" dedim. "O da böyle demişti, değil mi?" diye düşünüyordum. "Herkes bunun, o kadının söylediği şey olduğunu anlar, değil mi?"

Şarkıcı, bu söz ağzından çıkar çıkmaz yanlış alıntı yaptığını fark ettiğini söyledi:

Ve bu sözüm umduğum gibi bir karşılık almadı.

Williams'ın gelecek yıl Norfolk'taki Sandringham Malikanesi'nde bir konser vermesi planlanıyor.

Konser 26 Ağustos 2023 Cumartesi günü, kraliyet ailesine ait olan malikanede gerçekleşecek. Bu mülk ilk defa bir canlı müzik etkinliği için kullanılacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU