Akit yazarı eleştirdi, AK Partili Zengin'den açıklama geldi

"Çarpık ve husumetli bir zihniyet"

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu’nun bugünkü köşe yazısının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin yazılı açıklama yaptı.

Karahasanoğlu bugünkü köşe yazısında AK Parti’nin Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi henüz altı yaşındayken 'evlendirmesi' ve bu çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldığı iddialarının araştırılması için önerge vermesine tepki gösterdi.

Akit yazarı “Özlem Zengin, tüm dindar insanları rencide edecek şekilde hazırladığı araştırma önergesi ile, CHP’lilerin ekmeğine kaymak sürüyor” şeklinde yorumlar yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zengin de Twitter hesabından şunları yazdı:

“Nihayet” diye manşet atanlara… Ak Parti̇ Grubu adına Araştırma Komisyonu kurulmasına dair önergemizi bugün değil geçen hafta perşembe günü verdik; bir hafta oldu. Diğer partiler de aynı gün verdiler. Açık gerçeğe rağmen, AK Parti düşmanlığı ne kadar gözlerini karartmış...

“Gaz” yerine “Dur” yazanlara.. Bu önerge AK Parti adına verildi; gayet tabiidir ki, yetkili kurullarımız ve Parti Grubumuzda Genel Başkanımızla, nihayetinde milletvekillerimizle istişare edilerek hazırlandı. Bir tek imzayı seçip saldırmak çarpık ve husumetli bir zihniyettir.

Biz Ak Parti olarak, hiçbir zaman ve hiçbir yerde, TBMM de dahil, inancımıza, değerlerimize, değerlerimizi yaşayan insanımıza söz söyletmedik, söz söyletmeyiz. Mücadelemiz, değerlerimize ve onları yaşayan insanımıza söz gelmesinin önüne geçmek içindir.

Kadın erkek yüzden fazla milletvekilimizin imzaladığı bir önergeye doğrudan değil de içindeki bir imza sahibini seçerek saldıran zihniyetin, esasen uğruna mücadele ettiğimiz değerlerimize ve onları yaşayan insanımıza verdiği zarar ne kadar vahimdir.

AK Parti, bütün Türkiye'nin, bütün toplum kesimlerinin partisidir; kendi evlerinin penceresinden bakıp Türkiye'yi gördüklerinden ibaret sananların da partisidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU