İYİ Partili Çömez'den Sedat Peker açıklaması: Belgeleri iki ülkeye gönderdi

"Kendisiyle görüntülü uzunca bir görüşme yaptım. İçinde bulunduğu durumu anlamaya çalıştım"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, hakkında suç örgütü liderliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Sedat Peker ile görüştüğünü söyledi.

Çömez, Halk TV'de yaptığı açıklamada görüşmenin nasıl gerçekleştiğiyle ilgili olarak şunları söyledi:

BAE'ye gitmedim, oradaki hekim arkadaşlarım, bazı hukukçu arkadaşlarım vasıtasıyla ulaştım ve kendisiyle görüntülü uzunca bir görüşme yaptım. İçinde bulunduğu durumu anlamaya çalıştım.

"İfade vermeye hazır"

Peker’in BAE tarafından getirilen katı kurallar yüzünden ifşalarına devam etmesinin mümkün olmadığını belirten Çömez, Peker’in SEGBİS ya da BAE’deki Türkiye Büyükelçiliği aracılığıyla hakkındaki davalarla ilgili ifade vermeye hazır olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çömez'in ifadeleri şöyle:

Bu şartlar altında bu belgeleri açıklamam mümkün değil' dedi. 'Devlet kademelerinin yapacağı icraatlarla bunları ifşa edebileceğini' söyledi. 'Bütün bilgi ve belgeleri kayıt altına aldım. İki farklı ülkeye gönderdim. Öldürülmem halinde, hayatıma kast edilmesi halinde bunları bütün Türkiye öğrenecek' dedi. 'Böyle bir süreç çalışırsa emniyete almak için bilinmeyen iki ayrı ülkeye gönderdim ve ondan sonra bütün bu ifşaatlar yapılacak' dedi.

Ben Sedat Peker ile aynı davada, Ergenekon Davası'nda yargılandım ama hiç birbirimizle karşılaşmadık, hiç görüşmedik. Bir kez 1999 Yalova Depremi'nde Erdoğan'la Yalova'ya gittiğimizde uzaktan gördüm. Ancak Erdoğan onun konuğuydu. Çünkü kendisi bir aşevi kurmuştu depremzedelere. Orada uzaktan gördüm, tek temasım o.

Yapmayı planladığı ifşaatla ilgili, Türkiye'deki bugüne kadar açıkladığı, ifşa ettiği bilgilerin dışında sahip olduğu bilgileri ve belgeleri hukuki yollardan, resmi yollardan paylaşmak için hazır olduğunu vurguladı. Ben bunun hukuki zeminini bilememem ama böyle bir niyetinin olduğunu vurguladı. Eğer benden resmi yollardan bilgi ve belge almak isteyen devlet mekanizması çalışırsa hukuk çerçevesinde ben bunu yapmaya hazırım dedi, ki bu çok önemli bir şey.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU