Bakan Koca duyurdu: Hastane randevusu alıp gitmeyene yaptırım

Bakan Koca, “Gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler artık aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS sistemi üzerinden hastanelere randevu alıp gitmeyenlere yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca'nın mesajında şu ifadeleri kullandı:

MHRS’DEN Randevu alıp da gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler, randevusundan önce aynı branşta muayene olanlar, artık aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak. UYGULAMA BAŞLADI. İhtiyacı öncelikli hastalar başta olmak üzere, halkımıza hayırlı olsun.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Aralık’ta bütçe görüşmeleri sırasında da konuyu ele aldıklarını söylemişti. Koca, “MHRS üzerinden randevu almakta sorunlar yaşandığını biliyoruz. Bunun için il il, hastane hastane, hekim hekim çalışıyoruz. Belirli bir aşamaya geldik. Ancak yapacak çok işimiz var ve çözeceğiz. Kimsenin endişesi olmasın” demişti.

 

Koca, 9 Aralık’ta da sosyal medya hesabından “MHRS üzerinden randevu alarak uzmana görünen, herhangi bir hastalık tanısı konmayan, tedaviye ihtiyaç duymayan çoook hastamız var. İyi olduğumuzu doktordan duymak güzel olmasına güzel ama tedavisi gecikirse üzüleceğimiz hastaları düşünelim” uyarısını yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU