Destici'den İmamoğlu açıklaması: Siyasi yasağa dönüşmesi orantısız olur

İmamoğlu'na verilen hapis cezası ile ilgili Destici "Benim kanaatim, bu tür hakaretlerde, ki bu hakarettir. Biz yasalarımızdan, TCK'dan, bunun bir siyasi yasağa meydan vermesine son vermeliyiz, benim kanaatim bu" dedi

Fotoğraf: AA

BBP lideri Mustafa Destici, Habertürk TV'de katıldığı yayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Destici açıklamasında,  "Benim kanaatim, bu tür hakaretlerde, ki bu hakarettir. Biz yasalarımızdan, TCK'dan, bunun bir siyasi yasağa meydan vermesine son vermeliyiz, benim kanaatim bu" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Program moderatörü Serap Belet'in "Bundan ceza alınsa dahi bir siyasi yasağa dönüşmesi orantısız olur diyorsunuz" ifadelerine Destici, "Tabii, orantısız" cevabını verdi.

"Kemal Bey en güçlü aday"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, Kılıçdaroğlu'nun muhalefetin çıkaracağı en güçlü aday olduğunu belirtti. 

Destici, "Kemal Bey'in aday olma noktasında büyük bir isteği var. Partisinin de, masada da bütün genel başkanlar olmasa bile bazılarının kabullendiği noktasında bilgilerimiz var. Birileri Kemal Bey'i çok zayıf aday olarak gösteriyor ama ben aynı düşüncede değilim. Kemal Bey şu anda Türkiye'de muhalefetin çıkaracağı en güçlü adaydır. Farklı kesimlerden oy alma kapasitesini çok daha yüksek görüyorum" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU