Jane Fonda kanserinin kontrol altına alındığını duyurdu

Fonda eylülde kendisine Hodgkin Dışı Lenfoma teşhisi konduğunu açıklamıştı

(AP)

Jane Fonda, perşembe günü (15 Aralık) Instagram'dan kanserinin remisyonda olduğunu müjdeledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fonda eylülde kendisine, lenfatik sistemde başlayan bir kanser türü olan Hodgkin Dışı Lenfoma teşhisi konduğunu açıklamıştı.

Gelecek hafta 85 yaşına girecek olan Grace and Frankie (Grace ve Frankie) yıldızı, bir eylemde çekilmiş fotoğrafının altına, "GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ!!!" yazdı.

Geçen hafta onkoloğum bana kanserimin remisyonda olduğunu ve kemoterapiyi bırakabileceğimi söyledi. Kendimi çok mutlu, çok şanslı hissediyorum. Benim için dua eden ve iyi düşünceler gönderen herkese teşekkür ediyorum. Bu iyi haberde bunun bir rolü olduğuna eminim.

Ünlü oyuncu, "Özellikle mutluyum çünkü ilk 4 kemoterapi tedavim benim için epey rahattı, sadece birkaç gün yoruldum, son kemoterapi seansıysa zordu ve 2 hafta sürdü, bu da çoğu şeyi başarmamı zorlaştırdı" diye devam etti.

Fonda sözlerini, iyi tanındığı iklim değişikliği aktivizmini teşvik ederek takipçilerini "fosil yakıt projelerini hızlandırmayı amaçladığını" iddia ettiği "Senatör Joe Manchin'in... Kirli Anlaşmasını durdurmaya" çağırarak bitirdi.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)



Jane Fonda, kasımda kendini ölmeye "hazır" hissettiğini söylemişti. Entertainment Tonight'a yaptığı açıklamada "etrafta çok daha uzun süre bulunmayacağının farkında" olduğunu söyleyen Fonda, "harika bir hayat yaşadığı" için "hazır" hissettiğini de sözlerine eklemişti.

"Ölmek istediğimden değil ama bunun çok geçmeden gerçekleşeceğinin farkındayım" diye ekleyen oyuncu, "Gerçekçi olan bu" demişti.

Aktör Henry Fonda'nın kızı olan ünlü oyuncu 7 dalda Oscar'a aday gösterilirken, Fahişe (Klute/1971) ve Julie (1977) filmleriyle iki Oscar kazanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU