CHP'li belediyenin "Alperen Ocakları" torpiline partisinin il başkanından tepki

Başkan Eryılmaz, “Bir arkadaşımın böyle basit bir talebini yerine getiremeyeceksem, bu memlekete nasıl hizmet getireceğim" diye konuştu

Samandağ Belediyesi Başkanı Refik Eryılmaz. Fotoğraf: Samandağ Belediyesi

Samandağ ilçesi CHP’li Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Alperen Ocakları Hatay İl Başkanı Mehmet Ali Eker’i, Ankara’dan bir kişinin ‘ricası üzerine’ Samandağ Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü’nde işe aldı. Eker, bir hafta sonunda da Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne, memur olarak iş başı yaptı.

Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, bu atamayı doğru bulmadığını söyleyerek “Hiçbir emeği olmayan Alperen Ocakları Başkanı’na belediyemizde devlet memurluğu ortamı yaratılması, buna ön ayak olunması doğru değildir” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre; Samandağ Belediyesi Başkanı Refik Eryılmaz, katıldığı bir TV programında konuyla ilgili açıklama yaptı. Programda “Samandağ Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürlüğü’ne alınarak buradan memurluğa geçiş yaptırılan kaç kişi var” sorusu yöneltilen Eryılmaz, şu şekilde yanıtladı:

Bir kişi var. Atatürk Sahil Parkı olmak üzere tüm işlerimize yardımcı olan, tüm taleplerimize koşuşturan bir arkadaşımız bizden rica etti. Bize bir isim verdi ‘Bunu Özel Kalem Müdürlüğü’nden alır mısınız, kısa bir süre içinde başka kuruma gidecek’ dedi. ‘Tabi ki’ dedim, aldım. Bir hafta sonra da başka kuruma gitti.

"Belediyenin zararı olmadı"

Eryılmaz, kendisini bu konuda eleştirenlerin Samandağ’a hizmet yapılmasını istemeyen kişiler olduğu görüşünde. Eryılmaz işe alımı, memleketin menfaati için iş gören, 600 milyon TL değerindeki Samandağ Parkı’nı ‘bir kuruş ödemeden’ Samandağ Belediyesi’ne tahsisine yardımcı olan kişinin ricası ile yaptığını belirtti. Eryılmaz, “Bir arkadaşımın böyle basit bir talebini yerine getiremeyeceksem, bu memlekete nasıl hizmet getireceğim? Belediyenin bu arkadaşımızın işe alınıp bir hafta sonra başka kuruma gönderilmesinden bir kuruş zararı olmadı. Burada sorgulanan nedir? Refik Eryılmaz’ı eleştirecek başka bir şey bulamadılar mı?” ifadelerini kullandı.

"Zamanında bilgi sahibi olamadığımız için sürece müdahil olamadık"

Başta CHP Samandağ İlçe Örgütü olmak üzere, HDP, TİP, SYKP gibi partilerden bu konuya dair açıklamalar geldi. Konuyla ilgili CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, bu atamayı doğru bulmadığını söyledi. Abacı, "Bize destek veren, bizim birçok projemizi sonuçlandırma noktasında çabası olan insanlar olabilir. Ancak hiçbir emeği olmayan Alperen Ocakları Başkanı’na belediyemizde devlet memurluğu ortamı yaratılması, buna ön ayak olunması doğru değildir. Gerçekten bu partiye büyük emekleri olan, partiyi sahiplenen gençlerimiz var. Biz bu konuda yapılan yapıcı eleştirilerin doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda zamanında bilgi sahibi olamadığımız için sürece müdahil olamadık" diye konuştu.

 

Haberin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU