Karaismailoğlu: 2023 yılı, 20 senedir inşa ettiğimiz dev eserlerle Türkiye Yüzyılı’nın işaret fişeği olacak

Bakan Karaismailoğlu, "Yaptığımız yatırımlar sayesinde, sadece 2021 yılında yakıttan, zamandan, araç bakım ve işletme maliyetlerinden toplam 28 milyar dolar tasarruf elde ettik" dedi

Fotoğraf: ANKA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2023 yılı Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümü olmasının yanı sıra, 20 senedir inşa ettiğimiz dev eserlerle Türkiye’mizin geleceğinin, Türkiye Yüzyılı’nın işaret fişeği olacak” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.

Genel Kurul’da yürütme adına söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, özetle şunları söyledi:

“Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralamaya hazırlanıyoruz”

Dünya deniz taşımacılığına yeni bir soluk getirecek, Türkiye’nin denizlerdeki lojistik hâkimiyetini artıracak Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısını aralamaya hazırlanıyoruz. Türkiye, AK Parti iktidarında hayata geçirilen ulaşım politikaları ve faaliyetleriyle dünyada havacılık sektöründe en hızlı gelişen ülke olmuştur. Havalimanı sayımızı 26’dan 57’ye çıkardık. Havacılığa yaptığımız yatırımlar ve bu alandaki düzenlemeler sayesinde, dünya ortalamasının çok üzerinde büyüme performansı gösterdik.

Geçen yıl burada, gazi Meclis’imizde sizlere taahhütte bulunduk. Bütünsel kalkınmamıza en büyük desteği verecek, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında hak ettiği yere yükseltecek 2022 projelerimizi anlattık. Sonrasında da 5 bine yakın şantiye ve hizmet noktamızda, 700 binden fazla çalışma arkadaşımızla gece gündüz çalıştık. Ve bizi Türkiye Yüzyılı’na ulaştıracak eserlerimizi bir bir inşa ettik. 2023 yılı ise Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümü olmasının yanı sıra, 20 senedir inşa ettiğimiz dev eserlerle Türkiye’mizin geleceğinin, Türkiye Yüzyılı’nın işaret fişeği olacak.

Yaptığımız yatırımlar sayesinde, sadece 2021 yılında yakıttan, zamandan, araç bakım ve işletme maliyetlerinden toplam 28 milyar dolar tasarruf elde ettik. Devlet aklıyla yaptığımız planlamalarımız ve altyapı çalışmalarımız sayesinde trafik kazaları yüzde 82 azaldı. Yatırımlarımız, her yıl ortalama 13 bin 100 vatandaşımızın hayatını kurtarıyoruz.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU