İngiliz taraftar İsrail kanalının canlı yayınında "Özgür Filistin" diye bağırdı

İsrailli muhabirler Katar'da sık sık protestolarla karşılaşıyor

Muhabir, "Özgür Filistin" ifadesinin ardından canlı yayına devam etti (Kan 11)

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda bir İngiltere taraftarı, İsrail kanalı mikrofonuna "Özgür Filistin" diye bağırdı.

İngiltere, son 16 turunda Senegal'i dün 3-0 mağlup ederek çeyrek finale çıkmayı başardı. Havr kentindeki El-Beyt Stadyumu'nda oynanan müsabakanın ardından İsrail resmi televizyon kanalı KAN 11 canlı yayında taraftarlarla konuştu.
 


Zafer sarhoşu İngilizlerle sohbet eden muhabir, "Futbol eve geliyor mu?" diye sordu. Ülkelerini futbolun anavatanı olarak gören İngiliz taraftarlar, son dönemde sık sık "Futbol eve geliyor" sloganını kullanıyor.

Yayındaki İngilizler soruya "Evet" ve "Futbol eve geliyor" yanıtlarını verdi. Taraftarlardan biri daha sonra "Daha da önemlisi özgür Filistin" diye bağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun ardından taraftarlar kadrajdan çıkarken muhabirin "Sadece futbol" dediği duyuldu.

Dünya Kupası sebebiyle Katar'da görev yapan İsrail kanalları bu tür protestolarla daha önce de karşılaşmıştı.

Özellikle Arap dünyasından taraftarlar Filistin bayrakları ve sloganlarla tepki göstermişti. Arap taraftarların, kendilerine mikrofon uzatan basının İsrailli olduğunu öğrendikten sonra yayına katılmayı reddettiği görülmüştü.

Başkent Doha'da yaşayan Filistinli Yahya Ebu Hantaş geçen hafta AFP'ye yaptığı açıklamada "Bazı yabancılar Filistin bayrağını bilmiyor ve bize soruyor. Bu, davamızı dünyaya tanıtmak için altın bir fırsat" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe, Marca, NDTV, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU