Cumhuriyetçi Comer: Twitter'daki herkesi Temsilciler Meclisi komitesinin önüne çıkaracağız

Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarı haberlerinin peşine düşen Cumhuriyetçiler, "Twitter'daki her çalışanı" Kongre'ye çıkarma sözü verdi

Twitter, 2020'de Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarıyla ilgili bir The New York Post haberini geçici olarak kaldırdı (AP)

ABD'de üst düzey bir Cumhuriyetçi parlamenter, sosyal medya şirketinin, Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarı hakkındaki 2020 tarihli The New York Post haberiyle nasıl uğraştığını açıklamaları için Twitter çalışanlarını Kongre önüne çıkarmaya yemin etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma gecesi Elon Musk ve gazeteci Matt Taibbi, 2020 başkanlık seçimlerine sayılı günler kala bir Rus bilgisayar hackleme operasyonu olduğu korkusuyla Twitter'ın bu haberi nasıl geçici olarak kısıtladığını gösteren bir dizi Twitter içi saklı belge yayımlamıştı.

Musk'ın günlerce bomba gibi bir açıklamanın sinyallerini vermesinden sonra Taibbi'nin uzun tweet serisi sadece olay hakkında zaten bilinenleri doğrular gibi göründü.

"Twitter Dosyaları" denen belgeler, o dönemde Joe Biden yönetimde olmamasına rağmen kolluk güçlerinin sınırı aşmasının delili olarak birçok sağcı yorumcuyu ve politikacıyı harekete geçirdi.

Cumhuriyetçilerin ocakta Kongre'de kontrol sahibi olmasıyla ABD Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'nin başkanlığını yürütecek James Comer, cuma gecesi Fox News'a yaptığı açıklamada konuyu aktif şekilde takip etmeyi planladığını söyledi.

Comer, "Twitter'daki herkesi Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'nin önüne çıkaracağız" dedi.

Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarı haberlerini bastırmaya dahil olmuş her Twitter çalışanı, Kongre'nin önüne çıkıp eylemlerini Amerikan halkına açıklama fırsatına sahip olacak.

Taibbi'nin gece geç saatlerde yayımladığı tweet serisi, Twitter'ın hukuk, politika ve iletişim ekibindeki çalışanların The New York Post yazısını geçici olarak kaldırma kararını nasıl tartıştığını detaylandırmıştı.

Bazı çalışanlar, kararın şirkette Cumhuriyetçi karşıtı önyargı bulunduğuna dair suçlamaları körüklemesinden korkuyordu. Nihayetinde haber, şirketin ele geçirilen materyallerin dağıtılması politikası kapsamında kaldırılmıştı.

Comer, Musk ve diğerleri bu ifşaatların, FBI'ın Twitter'a Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarıyla ilgili haberleri kısıtlaması için baskı yaptığının ve ABD Anayasası Birinci Değişikliği'ni ihlal ettiğinin kanıtı olduğunu iddia etti.

Bu iddia, Taibbi'nin "dizüstü bilgisayar olayında herhangi bir devlet müdahalesine dair (göründüğü kadarıyla) hiçbir kanıt olmadığını" yazmasıyla baltalandı.

Taibbi'nin tweet serisi, hem Demokratların hem de Cumhuriyetçilerin, zararlı olduğunu düşündükleri materyalleri kaldırması için Twitter'a sürekli talepte bulunduğunu da göstermişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU