Akşener: Erdoğan nihayet muradına erdi

"Bir kez daha görmüş olduk ki Merkez Bankası’nın politika faizinin düşük olması bir tek Sayın Erdoğan’ı mutlu etmeye yarıyor"

Fotoğraf: AA arşivi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizi indirmesine konusu hakkında "Erdoğan nihayet muradına erdi" dedi.

Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada TCMB'nin faizi yüzde 9'a çekmesine yönelik olarak şu eleştirilerini dile getirdi:

Merkez Bankası, politika faizini, yüzde 9’a indirdi. Böylece faiz, tek haneli rakama indi. Sayın Erdoğan da nihayet muradına erdi. Peki ülkemizde ne değişti? Hiçbir şey… Ne kur oynadı, ne de faizlerde, bir değişiklik oldu.

Yani bu vesileyle bir kez daha görmüş olduk ki Merkez Bankası’nın politika faizinin düşük olması bir tek Sayın Erdoğan’ı mutlu etmeye yarıyor. Çünkü ekonomide, herhangi bir sinyal etkisi yok. Dolayısıyla artık, politika faizine de, “Erdoğan faizi” diyebiliriz…

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu denli beceriksiz bir iktidar görülmedi"

İYİ Parti lideri, konuşmasının devamında kürsüye marketlerden bazı ürünlerin fiyatlarının 1 yıllık değişimlerini paylaştı ve "Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde bu kadar beceriksiz, böylesine ciddiyetsiz bir iktidar daha, görülmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde milletimizin taleplerine, böylesine kulak tıkayan yaşadığı acılara bu denli göz yuman bir iktidar daha görülmemiştir" dedi.

“İkinci Dünya Savaşı’ndan beri böyle bir şey yaşanmadı”

İktidara bütçe üzerinden yüklenen Akşener, şunları söyledi:

Biliyorsunuz 2022 bütçe harcama büyüklüğünün 1 trilyon 751 milyar lira olması planlanmıştı. Şimdi ise iktidar bunun 3 trilyon 134 milyar lira olacağını söylüyor.  Yani yıl sonu itibariyle, bütçe başlangıç miktarının, neredeyse iki katına çıkıyor.  İkinci Dünya Savaşı koşulları altındaki 1943 yılından beri böyle bir şey, hiç yaşanmamış. Evet yanlış duymadınız.  79 yıl aradan sonra Bay Kriz ülkemize, 2’inci dünya savaşı şartlarını yaşatmayı, başarmış bulunuyor. Bu olağanüstü başarısızlıktan ötürü başta Sayın Erdoğan olmak üzere liyakat abidesi, Ak Parti ekonomi kadrosunu kutluyorum.

"Bu bütçede millet yok"

Akşener, iktidarın ısrarla ve inatla sürdürdüğü yanlış politikaların bedelini vatandaşların yokluk ve yoksullukla ödediğini vurgulayarak "Bu bütçede çiftçi yok, emekli yok, memur yok, asgari ücretli yok, öğrenci yok, EYT’li yok… Bu bütçede, millet yok, millet" ifadesini kullandı.

 

"Nesli kaybediyoruz"

Akşener, uzun bir süredir derin yoksulluk çalıştıklarını bildirdi ve şunları söyledi:

Biz, uzunca bir zamandır derin yoksulluk çalışıyoruz. O evlere giriyorum arkadaşlarımla birlikte. Birçok arkadaşımın kendi imkanları çerçevesinde bir fon oluşturduk, derin yoksulluk fonu. Kitap, kırtasiye eksiği gideriyoruz. Burs vermeye gayret ediyoruz ve o kadar acı ki okul forması alamıyor aileler. Çocuğuna ayakkabı alamıyor aileler. Kırık buzdolaplarının içinde sadece hoşaf buluyorum. Bu ailelerin anneleri, çocukların sabah kahvaltısını, 'uydur kaydır' gıda maddeleriyle yapıyor. Öğle yemeğine bir poğaça, elma koyamıyor. Buradan çok şikâyet aldık. Uzun zamandır derin yoksulluk çalışıyoruz. Bizzat kendim gidiyorum. Bu bilginin bir çıktısı olarak, adına Rüzgar Gülü dediğimiz, öğrencilere ücretsiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeği önerisinde bulunduk, 'biz yapacağız ama siz de yapın' dedik. Sayın Erdoğan'a 'siz bunun hayır duasını alın' dedik. Nesli kaybediyoruz. 3-4 yaşındaki çocukların kemikleri sayılıyor. 15 yaşındakilerin çoğu obez protein almadıkları için! Buna kulak tıkadılar! Demre Belediyesi, pilot olarak başladı bu uygulamaya. Kaymakamlık, Demre Belediyesi'nin bu yemek yardımını ortadan kaldırdı, yasaklandı bu! Kimsesizlerin kimiydiniz öyle mi, hadi be!

“Zehir zıkkım olsun”

Yoksullukla mücadele için gelmiştiniz değil mi! Ayrımcılık yapmayacaktınız, yasaklarla mücadele edecektiniz! Siz bugün ayrıcalıklı bir sınıf yarattınız! Enesler, Furkanlar, Haticeler ağlarken, siz 'pudra şekerleri' çeken, acayip arabalara binen, tuhaf pantolonlar giyen, tuhaf ceketler giyen, kocaman zevksiz kolyeler takan, tuhaf tıraşlı gençler yarattınız! Yazıklar olsun size, haram olsun, zıkkım olsun, zehir olsun! 

“Sen aç yatmanın ne olduğunu bilirdin”

Adı Enes, Furkan, Ecrin... Bu dönemde doğmuş ama kemikleri sayılan çocuklar... Beslenme çantası olmayan ama iyi kötü bir şey çıkaran diğer arkadaşlarına imrenerek bakan, çeşmeden su içip açlığını gideren çocuklar! Sayın Erdoğan ne yapıyorsun! Sen aç yatmanın ne olduğunu bilirdin, unuttun! Sen gece sofraya tek çeşit yemek koyup kendi çatal-kaşık uzatamamış bir annenin hassasiyetini bilirdin Sayın Erdoğan! Sana ne oldu, sen ne oldun! Saray seni ne hale getirdi! Çocukların yemeğini nasıl iptal ettirirsin! Biz kaç tane ilde söyledik bunu! Oyları sen al, artısını sen al, o çocuklar açlıktan kurtulsun. Bodurluk başladı çocuklarda. Boyları uzamıyor. Anlatamam o girdiğim o evlerdeki durumları. Günahtır ya. Bir tarafta zenginlikten, şımarıklıktan gözümüzün içine sokar gibi davrananlar, diğer tarafta açlık çeken çocuklar... 

Ayrıca Akşener  bugün İYİ Parti kürsüsüne çıkaracağı fırıncının “Ya başıma bir şey gelirse” endişesiyle vazgeçtiğini duyurdu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU