Kiev Belediye Başkanı Kliçko, kendisini eleştiren Zelenski'ye yanıt verdi: "Anlamsız"

Ukrayna Devlet Başkanı, başkent sakinlerinden çok sayıda şikayet geldiğini söylemişti

Vitali Kliçko, Kiev'de belediye başkanlığı koltuğunda 2014'ten beri oturuyor (Reuters)

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, kendisini eleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye cevap verdi. Eski dünya ağırsıklet boks şampiyonu, Rusya'yla çatışmaların sürdüğü bu süreçte tartışmaların "anlamsız" olduğunu söyledi.

Zelenski cuma akşamı yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Kliçko'nun, elektrik kesintileriyle boğuşan Kiev sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayamadığını savunmuştu:

Ne yazık ki yerel makamlar bütün şehirlerde iyi performans göstermedi. Özellikle Kiev'de çok şikayet var. En hafif deyimiyle daha fazla çalışmak gerekiyor.

Zelenski sözlerini "Kiev sakinlerinin daha fazla korumaya ihtiyacı var. Belediye başkanlığından kaliteli işler bekliyorum" ifadeleriyle sürdürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya-Ukrayna savaşından önce de Kiev ve hizmetlerin yönetilme şekli yüzünden Zelenski'yle polemiğe giren Kliçko, konu hakkında Telegram üzerinden bir açıklama yaptı.

Kliçko, 430 "ısınma merkezinin" elektrik kesintilerine karşı Kiev halkının hizmetinde olduğunu ve 100'den fazla merkezin de planlandığını ifade etti.

51 yaşındaki siyasetçi sözlerini şöyle konuştu:

Özellikle mevcut durumda politik tartışmalara dahil olmak istemiyorum. Bu anlamsız. Kentte yapacak işlerim var. En hafif deyimiyle bu hiç hoş değil. Ukraynalılar ve yabancı ortaklarımız için hoş değil.

Ancak Zelenski'nin müttefiklerinden, iktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arakhamia, Kliçko'nun açıklamalarının Kievlilerin verdiği bilgilerden "çok farklı" olduğunu ileri sürdü. Arakhamia sorunların düzeltilmesi için Kiev Belediyesi'ne bir hafta müddet verdi.

 

Independent Türkçe, Reuters, Insider

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU