Tarantino süper kahraman filmlerini hedef aldı: "Artık hiç gerçek film yıldızı yok"

"Yıldız olan Kaptan Amerika ya da Thor"

Quentin Tarantino, en iyi filminin Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time In Hollywood) olduğunu söylemişti (Reuters)

Quentin Tarantino bir kez daha süper kahraman filmlerini hedef aldı. Komedyen Tom Segura'nın podcasti 2 Bears, 1 Cave'e (Bir Mağarada İki Ayı) katılan Tarantino, Hollywood'da artık hiç "gerçek film yıldızı" olmadığını savundu.

"Bu oyuncuların belli rolleri oynayarak ünlü olması, Hollywood'un Marvel'laşmasının bir parçası" diyen ünlü yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu kişiler film yıldızı değil. Değil mi? Yıldız olan Kaptan Amerika ya da Thor. Bunu ilk söyleyen ben değilim. Daha önce milyon kez söylenmiştir. Ama durum böyle, franchise karakterleri yıldıza dönüşüyor.

Tarantino bu filmlerde rol alan oyuncuları eleştirmediğini belirterek "Ancak bu, Hollywood filmlerinin Marvel'laşmasının sonuçlarından biri" dedi.

Kendisinin de küçükken Marvel çizgi romanları satın aldığını belirten Tarantino, bu filmlerden nefret etmediğini vurguladı:

Eğer bu filmler 20'li yaşlarımdayken çıksaydı çok mutlu olurdum.

Başarılı sinemacı, sadece bu tür filmlere önem verilmesinden rahatsız olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oscar ödüllü yönetmen, 3 Kasım'da The Los Angeles Times'ta yayımlanan röportajında da süper kahraman filmleriyle ilgili konuşmuştu.

Bu filmlerin modern film endüstrinde sahip olduğu "mutlak gücü" eleştiren Tarantino, neden kendisinin bir Marvel filmi yönetmediği sorusuna şu yanıtı vermişti:

Böyle filmler yapmak için kiralık işçi olmanız lazım. Ben kiralık işçi değilim. İş aramıyorum.

 

Independent Türkçe, NME, Variety

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU