Hakkari’de öldürülen gencin kuzeni olayı anlattı: Türkiye buna sessiz kalmasın

"Hedefini şaşırmadı, tam kalbinden vurdu"

Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyünde yaşayan ve kaçak yollardan sınır ticareti yaparak geçimlerini sağlayan köylülerin üzerine Irak Kürdistan Bölgesi’nden (IKB) dönüş yolunda ateş açıldı.

Açılan ateşin hedefi olan 14 yaşındaki Vedat Ekinci olay yerinde hayatını kaybetti. 

Olay anında öldürlen kuzeni ile birlikte olan Hacı Ekinci, çektiği bir video ile yaşananları anlattı.

“Oturmuş dalga geçiyorlardı, ayağını kırdılar"

Olayın çoğu şu anda hayatını kaybetmiş olan hayvanları besledikleri yerde gerçekleştiğini anlatan Ekinci şöyle konuştu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önümüzü kestiler, atlarımız kaçtı. Amca oğlumu tam şurada vurdular. Buradaki ekip burada oturmuş yalvarıyorduk onlara ‘Ambulans çağırın’ diye. Kimse yardım etmiyordu, orada oturmuş dalga geçiyorlardı. Sonra geldi, bizi darp ettiler, amca oğlumun ayağını kırdılar. Sonra bu taraftaki karakoldan gelen ekipler bize yardım etti ama maalesef yetişemediler. Bize sıkan ekipler diğer taraftaki karakoldan gelmişler.

 

 

“Yanlışlıkla olmadı, Türkiye buna sessiz kalmasın"

Yani kim yanlışlıkla olmuş diyorsa... 20 metrelik mesafede hiçbir asker hedefini ıskalayamaz. Açık alan bir de hedefini şaşırmadı, kalbinin ortasından vurdu. Kan kaybından öldü, hastaneye yetiştiremedik. Bize sıkan ekipleri de sakladılar bizden. Görüntülerini çektik. Türkiye’nin buna sessiz kalmasını istemiyoruz.

Valilik, 'kayalıktan sekti’ dedi

Hakkari Valiliği olayla ilgili “Dur ihtarına uymayarak sınırımıza doğru Kuzey Irak tarafından ilerleyen şahıslara angajman kuralları gereği uyarı ateşi yapılmıştır. Bölgenin engebeli ve kayalık olması sebebiyle seken mermi çekirdeği 1 vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet vermiştir” açıklaması yapmıştı.

Öte yandan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Ekinci ailesinin taziye ziyaretinde katıldı ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için önlem alınacağını söyledi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU