Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin 5 şüpheli daha tutuklandı

Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 24'e yükseldi

Fotoğraf: AA

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısına yönelik soruşturmada, Suriye’nin Azez kentinde yakalanarak Türkiye’ye getirilen ‘Hüsam’ kod adlı Hasan Ali'nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli de tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 24'e yükseldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin önemli merkezlerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 5 şüpheli bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Suriye’nin Azez şehrinde yakalanarak, Türkiye’ye getirilen ‘Hüsam’ kod adlı Hasan Ali’nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli, “nitelikli kasten öldürme”, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve “göçmen kaçakçılığı” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Sulh ceza hakimliğindeki sorguları tamamlanan 5 şüpheli de tutuklandı.

Türkiye’yi yasa boğan hain terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi de yaralanmıştı. 59 kişinin gözaltına alındığı terör saldırısına ilişkin soruşturmada, bombayı olay yerine bırakan 23 yaşındaki Suriye uyruklu Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu 19 kişi daha önce tutuklanmış, 29 kişinin ise sınır dışı edilmesine karar verilmişti. Bugün tutuklanan 5 şüpheliyle birlikte soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 24 oldu. 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU