Bahçeli: Kılıçdaroğlu milli güvenlik sorunudur

"Kılıçdaroğlu'nun yolu namertlik yoludur. Bu Kılıçdaroğlu, tasfiye memurudur"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "milli güvenlik sorunu olduğu" görüşünü savundu.

Bahçeli, Samsun’da  “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Belli” isimli mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun borsaya dair yaptığı açıklamaları eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için kullandığı “milli güvenlik tehdidi” ifadesini bu kez CHP lideri için sarf etti:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, 18 Kasım 2022 tarihinde, sosyal medya hesabından yaptığı İstanbul Borsası’nın itibarına gölge düşürme, manipülasyon yapma teşebbüsü tek kelimeyle ahlaksızlıktır. Son bir yıldır rekor üstüne rekor kıran İstanbul Borsası Kılıçdaroğlu’nun uykularını kaçırmaktadır. Yatırımcılara Borsa’ya girmeyin çağrısı yapan Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallayan, Türkiye’nin güvenirliğini ve imajını sakatlamaya çalışan milli güvenlik sorunudur. Türk şirketlerinin değerini düşürmek için tezvirat borsası işleten, buna karşılık İstanbul Borsası’nın yükselişinden dolayı çılgına dönen Kılıçdaroğlu’nun yolu namertlik yoludur. Samsun’dan diyorum ki, bu Kılıçdaroğlu tasfiye memurudur, taşeron siyasetçidir; CHP, Aziz Atatürk’ün ilkeleri ve Türkiye tehdit altındadır.

Harekat açıklaması: Tebrik ediyorum

Bahçeli, konuşmasında Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlenen harekata destek verdi:

Dün gece yarısı başarıyla icra edilen Pençe-Kılıç Hava Harekatı’yla teröristlerin saklandıkları barınak, sığınak, mağara ve inleri isabetle vurulmuş ve hamd olsun kullanılamaz hale getirilmiştir. Hainler için hiçbir yer güvenli ve korunaklı değildir. Vakit hesap vaktidir. Vakit dökülen kanların hesabını damla damla sorma vaktidir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi tüm gücümüzle destekliyor, gazaları ve mücadeleleri hayırlı olsun diyor, en alt rütbeden en üst rütbeye kadar hepsini birden tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

"Bizim gözümüzde teröristin eylem ve fikir yoldaşları"

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı üzerinden muhalefeti hedef alan MHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

Terörist, “YPG’ye katıldım, ben teröristim” itirafını yaparken, zillet partileri ağız birliği etmişçesine “hayır kuşku var” diyerek suyu bulandırma yarışındadır. CHP’nin bir grup başkan vekili, “teröristin hangi örgüte mensup olduğu muamma” sözlerini ağzından kurşun gibi çıkarmıştır. İP’in bir Genel Başkan Yardımcısı da, “terörist taşıdığı pakette ne olduğunu bilmiyor olabilir” iddiasını küstahça ifade etmiştir. Zillet ittifakı, HDP’yi ürkütmemek, PKK/YPG’yi gücendirmemek, üstelik cinayetleri maskelemek için milletimize ve şehitlerimize adeta hakaret kuyruğuna girip zehir saçmayı siyaset zannedecek bir sefalete savrulmuştur. Devletin değil terör örgütünün açıklamasına itibar edecek kadar alçalmışlardır. Teröriste terörist diyemeyen kim varsa bizim gözümüzde teröristin eylem ve fikir yoldaşıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU