Karamollaoğlu: "Mesaj alındı" cümlesini kuranlar, hangi mesajları aldıklarını ve bunun karşılığında hangi adımları atacaklarını ne zaman açıklayacaklar?

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Bugün canımız bir kez daha yandıysa, 2000'lı yılların başında Irak ve Afganistan'a ABD müdahalesine yeşil ışık yakanların ve BOP'a figüran olanların hatalarının sonuçlarındandır" ifadesini kullandı

Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı sonrası iktidar kanadından yapılan açıklamalara tepki gösteren Karamollaoğlu "Sınır güvenliğinden, aksayan istihbarat ve emniyet zaafiyetine kadar her sorun mutlaka cevaplandırılmalıdır" dedi.

"İstanbul'un kalbinde bombalar patlıyorsa hâlâ, bunlar Suriye'ye düşen bombalardan bağımsız düşünülemez"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Teröristlerin ayakkabı numaralarını dahi bildiklerini iddia edenler, bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin kim olduğunu da herhalde biliyorlardır, bilmeleri gerekir. "Mesaj alındı" cümlesini kuranlar, hangi mesajları aldıklarını ve bunun karşılığında hangi adımları atacaklarını ne zaman açıklayacaklar? Zira bu alçak saldırı, 'hesabını soracağız', 'en ağır şekilde karşılık vereceğiz' gibi artık sıkça tekrarlanan rutin ifadelerle ve klasik açıklamalarla geçiştirilemez.

Bugün hâlâ terörü konuşuyarsak, yıllarca evvel yapılan ve bugün hâlâ tekrar edilen hatalar görmezden gelindiği içindir. Bugün canımız bir kez daha yandıysa, 2000'lı yılların başında Irak ve Afganistan'a ABD müdahalesine yeşil ışık yakanların ve BOP'a figüran olanların hatalarının sonuçlarındandır. İstanbul'un kalbinde bombalar patlıyorsa hâlâ, bunlar Suriye'ye düşen bombalardan bağımsız düşünülemez.

"6 siyasi parti ile çıktığımız yolda kararlılıkla yürüyoruz"

Açıklamalarında 6'lı masanın çalışmalarına da değinen SP lideri Karamollaoğlu "Millet İttifakı olarak 6 siyasi parti ile çıktığımız yolda kararlılıkla yürüyoruz. 8. ayını geride bıraktığımız bu süreçte karşılıklı gösterilen dikkat ve rikkat, seçime kadar olan süreç ve seçimin ardından yaşayacağımız dönem için topluma güven ve umut vermektedir. Birçok stres testinden birlikte başarıyla geçtik, yol haritamız ortaya çıktı, yapacaklarımızın alt yapısı da neredeyse bitti; emin olun, şimdi işimiz 8 ay öncesine göre çok daha kolay. Önümüzdeki süreçte; kişiler üzerinden siyaset yapanlar dahi, ilkeler üzerinden siyaset yapmanın gereğini ve faydasını anlayacaklardır diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU