Lonely Planet, İstanbul-Sofya Ekspresi'ni 2023'te yapılması gereken 6 yolculuk arasında saydı

"Dünyanın en harika şehirlerinin birinden bütçe dostu Sofya'ya varıyor"

İstanbul-Sofya Ekspresi seferlerine koronavirüs salgını nedeniyle iki yıl ara verilmişti (Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı)

Yayımladığı 150 milyondan fazla kitapla gezi rehberi yayıncılığının dünya liderlerinden olan Lonely Planet, 2023'te yapılabilecek en iyi yolculuklar arasında İstanbul-Sofya Ekspresi'ni de gösterdi.

Şirketin yıllık en iyiler listesindeki 30 turistik yer, 5 kategoride sıralandı: yolculuk, yeme, öğrenme, gevşeme ve bağlanma.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yolculuk kategorisinde, İstanbul'daki Halkalı İstasyonu'ndan akşam üzeri yola çıkıp Kapıkule üzerinden Bulgaristan'ın Plovdiv kentine ve nihayet sabah Sofya'ya ulaşan tren de önerildi. 

TCDD'nin internet sitesine göre, yaklaşık yarım gün süren ve her gün karşılıklı yapılan yolculuğun bilet fiyatı 31,12 euro ila 66,68 euro.

Britanyalı gezgin Tom Hall, İstanbul'dan Sofya'ya kadar yaklaşık 570 kilometrelik yolculukla ilgili izlenimlerini paylaştığı yazısında, gece treni yolculuklarının genellikle karanlıkta geçmesine rağmen bu hattın maceraseverlere uygun olduğunu belirtti:

Bu tren, dünyanın en harika şehirlerinin birinden Avrupa'daki Türkiye topraklarına ilerliyor, kale gibi hudut kapılarından geçerek Bulgaristan'a ulaşıyor ve dağ geçitlerinin arasından, hak ettiği değeri görmeyen ve oldukça bütçe dostu Sofya'ya varıyor.

Hall, yolculuktan önce İstanbul'da balıktan baklavaya kadar nefis yemekler yeme imkanı olduğunu da hatırlattı.

Lonely Planet Genel Yayın Yönetmeni Nitya Chambers, listenin tamamını nasıl hazırladıklarını şöyle anlattı: 

Bu sene sahiden yeni bir şey denemek istedik ve gezginlerin bir gezide ne aradıklarını yansıtmaya çalıştık, yani sadece varılacak yeri değil, aynı zamanda deneyimi.

Listenin yolculuk bölümünde ayrıca, Kanada'nın Yeni İskoçya (Nova Scotia) eyaleti, Butan, Zambiya, Batı Avustralya ve Kolombiya Ulusal Tabiat Parkı yer aldı.

Lonely Planet'ın diğer önerileriyse şöyle:

Yeme: Lima (Peru), Umbria (İtalya), Kuala Lumpur (Malezya), Fukuoka (Japonya), Güney Afrika, Montevideo (Uruguay).

Gevşeme: Ürdün, Halkidiki (Yunanistan), Jamaika, Dominika, Raja Ampat (Endonezya), Malta.

Bağlanma: Akra (Gana), Arnavutluk, Sidney, Guyana, Alaska, Boise (ABD).

Öğrenme: New Mexico (ABD), Marsilya (Fransa), Manchester (Birleşik Krallık), Dresden (Almanya), El Salvador, Güney İskoçya (Birleşik Krallık).

 

Independent Türkçe, Lonely Planet

DAHA FAZLA HABER OKU