Rus devlet televizyonu yöneticisi: "Polonya mahvedilse NATO'nun haberi olmayacak"

"Şimdi Polonya'nın da bir Belgorod'u oldu"

Kremlin'e yakınlığıyla bilinen Rus televizyoncu Margarita Simonyan, sosyal medyayı aktif kullanıyor (twitter.com/M_Simonyan)

NATO üyesi Polonya'ya düşen Rus füzelerinin iki kişinin ölümüne yol açtığı iddiası dünyayı şaşırtırken, Rusya'daki medya 15 Kasım gecesi boyunca ajans haberlerini aktarmakla yetindi. 

Resmi haber ajansı TASS, Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına dayanan haberinde olayı "provokasyon" diye tanımlayarak, Ukrayna-Polonya sınırı yakınındaki hiçbir hedefin Rusya tarafından vurulmadığını öne sürdü. Ayrıca, olay yerindeki kalıntıların Rus yapımı silah sistemine ait olmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sputnik, 15 Kasım'da Rus ordusunun Ukrayna'nın enerji ve ulaşım altyapısını "yüksek hassasiyete sahip" silahlarla vurduğunu aktardığı haberinde, başkent Kiev'den Harkov'a kadar vurulan kentlerin isimlerini saydı.

Rusya devlet televizyonu RT'nin genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan, Twitter ve Telegram hesaplarında arka arkaya yaptığı paylaşımlarla dikkat çekti.

Haberin duyulmasının ardından yaptığı ilk paylaşımda, ABD ve Sovyetler Birliği'ni nükleer savaşın eşiğine getiren Küba Füze Krizi'ne gönderme yaparak "İyi akşamlar 1962" diyen Simonyan, daha sonra Ukrayna ordusunun füzelerinin isabet ettiği Rus kenti Belgorod'a gönderme yaparak "Şimdi Polonya'nın da bir Belgorod'u oldu. Ne istiyordunuz ki?" ifadesini kullandı.

İlerleyen dakikalarda üslubunu sertleştiren Simonyan şöyle dedi:

Polonya'yı nükleer küle dönüştürme kapasitesine sahip bir ülkeyi suçlamadan önce kanıt sunma zahmetine katlanın... Eğer bu kasıtlı provokasyon değilse, tek iyi haber var demektir. NATO üyesi bu ülke o kadar kötü korunuyor ki herhangi biri tarafından herhangi bir şeyle mahvedilebilir ve bütün NATO kimin, neyle ve neden mahvettiğini anlamayacaktır bile.

 

Independent Türkçe, Newsweek, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU